Sporteconoom pleit voor verandering: ''Minder clubs voor meer spanning''

2
Sporteconoom pleit voor verandering: ''Minder clubs voor meer spanning''

De laatste maanden wordt er onderzoek gedaan naar de mogelijkheid voor een BeNe-liga. Zo'n competitie zou volgens Pieter Verhoogt een verstandige keuze zijn, al zullen er volgens hem vooral sportieve verbeteringen zijn.

"Meer goede teams die het tegen elkaar opnemen betekent beter voetbal. De stadions zullen volstromen, maar dat doen ze nu al", geeft Verhoogt aan in Het Parool. "Misschien dat de uitzendrechten iets meer opleveren, maar als je echt je omzet wil verhogen, moet je in Azië en Amerika zijn."

Spannendere wedstrijden zijn daarom van groot belang. "Dat pleit er ook voor om gericht aan onze competitie te sleutelen. Een kleinere competitie, met veertien teams, betekent meer spanning, want de kwaliteitsverschillen zijn kleiner", aldus de sporteconoom. "Extra play-offs kunnen voor meer inkomsten zorgen. Niet voor niks lopen de kijkcijfers van Studio Sport tegen het eind van het seizoen steeds verder op. Wie niet groot is, moet slim zijn. Wij zijn toch dat brutale voetballand? Dit is juist een tijd waarin de bedrijfstak betaald voetbal over dit soort dingen serieus zou moeten nadenken."

2 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 12 Jul 2020 om 10:57
    Op zich wel eens. Na de samenvatting van Heerenveen ga ik meestal wat anders kijken omdat de resterende wedstrijden vrij onbelangrijk zijn. Pas aan het einde van het seizoen zijn die wedstrijden weer wat interessant als degradatie dreigt. Een systeem waar topploegen vaker dan 2x tegen elkaar spelen is bij mij erg welkom (ook als is dat misschien nadelig voor Heerenveen).
  • 11 Jul 2020 om 19:38
    Puur economisch gezien is de BeNe-liga misschien een belangrijke stap maar of de stadions daadwerkelijk vol gaan stromen daar ben ik niet zo zeker van , met alle respect maar ik heb totaal niet met het Belgische voetbal , oude vervallen stations en voor mij niets zeggende clubs . Ik vraag me serieus af of dit plan niet de doodsteek gaat worden voor een groot aantal Nederlandse clubs die net buiten de boot vallen ( bodem eredivisie en JL )
    Natuurlijk voor clubs als Ajax, Feyenoord , Psv en AZ is het natuurlijk economisch en sportief gezien een stap vooruit , waar ik aan twijfel is de rest van de teams , hebben die er daadwerkelijk economisch profijt van .