''Dit boek mag niet ontbreken bij de echte supporter''

2
''Dit boek mag niet ontbreken bij de echte supporter''

Als fan mee mogen werken aan het jubileumboek van jouw club is een erg bijzondere kans. Het overkwam Hielke Biemond, fan van SC Heerenveen van kinds af aan en één van de auteurs van het boek over 100 jaar historie van de club.

"Het is wel heel bijzonder om hem nu vast te hebben. Ik heb hem al digitaal door mogen bladeren, maar op papier ga ik morgen en overmorgen (vandaag en gisteren, red.) doen", begint Biemond voor de camera van SC Heerenveen. "De uitgeverij heeft een geweldige stijl. Er is heel veel mooi beeldmateriaal. Je zou bijna zeggen 'laat de tekst maar zitten', maar gelukkig zitten er ook een heleboel mooie verhalen in."

"We hebben ons best gedaan om de hele geschiedenis te belichten en dan ook op een levendige manier", geeft de fan en journalist aan. "Ik heb zelf bijvoorbeeld de mannen van 'actie 67' mogen interviewen, degene die nog in leven zijn en die hierheen konden komen, over hoe zij de club in leven hebben gehouden. Dat staat allemaal in één document met de Hongerwinter met Abe Lenstra en de Champions League. Ik zou zeggen dat dit boek niet mag ontbreken bij de echte supporter."

2 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 12 Jul 2020 om 13:09
    Het is inderdaad een mooi boek, een prachtig naslagwerk ook, maar de eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat ik behoorlijk wat slordigheden ben tegengekomen, met name ten aanzien van namen onder foto’s (Walter Hahn, Gouweleeuw (in AZ tijd) wordt aangeduid als Donny Gorter, Thomas Holm heet op een elftalfoto Daniël Jensen, een foto van Nurmela bij een stuk tekst over Popovich). Voor een volgende druk moet daar m.i. kritisch naar gekeken worden.
  • 12 Jul 2020 om 10:49
    Fantastich mooi boek.