Smeekes blikt terug: ''Iedereen dacht dat ik homo was''

0
Smeekes blikt terug: ''Iedereen dacht dat ik homo was''

Orlando Smeekes is tegenwoordig actief in het bedrijfsleven en in de boksring. De voormalig profvoetballer, die onder andere bij SC Heerenveen (jeugd), Helmond Sport en Go Ahead Eagles speelde, laat weten dat hij ook nog 'veel contact' heeft met Gertjan Verbeek. 

"Ik heb heel veel van hem geleerd", legt hij uit in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Mensen dachten soms dat ik een flierefluiter was als voetballer maar dat was bepaald niet het geval. Ik ben altijd een topsporter geweest en zo heb ik ook geleefd. Qua voeding qua krachttraining en qua supplementen was en is alles tot in de puntjes verzorgd. Dat heb ik echt van Gertjan geleerd", aldus Smeekes. 

Als kickbokser heeft hij het uitstekend naar zijn zin. "In deze wereld voel ik me thuis. Je bent op jezelf aangewezen, het is een echte mannensport", vervolgt hij enthousiast. "In het voetbal zijn er veel te veel jankerds. Gasten die denken dat ze het zwaar hebben op een training, ouders die meteen naar een trainer stappen als hun kind een keertje op de bank zit. In de ring moet je het zelf doen", constateert Smeekes. 

Daarnaast zit hij 'al jaren' in de fashion. "Als voetballer zat iedereen in de bus de VI te lezen, ik de Elle", blikt hij terug. "Iedereen dacht dat ik homo was omdat ik altijd met die kleding bezig was, maar fashion heeft mij altijd beziggehouden. Dankzij de mode heb ik mijn identiteit gevonden. Mode zorgt voor mijn presentatie en identiteit. Ik laat me inhuren door bedrijven, die kennen mijn kwaliteiten op dat gebied inmiddels wel. Dat gaat echt hartstikke goed", besluit Smeekes tevreden.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 12 september 2020
18:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›