SC Heerenveen steunt Van Ruijven: ''Wensen haar veel kracht toe''

1
SC Heerenveen steunt Van Ruijven: ''Wensen haar veel kracht toe''

Lara van Ruijven werd afgelopen week ernstig ziek opgenomen in een Frans ziekenhuis. De toestand van de 27-jarige shorttrackster is verslechterd. Haar toestand is nog steeds kritiek, ze vertoont geen tekenen van herstel. 

Van Ruijven had een auto-immuunreactie, die leidde tot ernstige complicaties, waaronder inwendige bloedingen. De Heerenveense is al twee keer geopereerd, maar dit heeft niet tot verbetering geleid. Van Ruijven verblijft nog altijd op de intensive care, waar ze in een kunstmatig coma wordt gehouden. Het is de verwachting dat deze situatie voorlopig niet zal verbeteren.

"Lara vecht momenteel voor haar leven", zegt Jeroen Otter, bondscoach van de Nederlandse shorttrackers, op de website van de KNSB. "Met ongelooflijk veel doorzettingsvermogen heeft ze op het ijs de wereldtitel behaald, maar deze strijd is vele malen zwaarder. We leven allen enorm met haar mee en hopen met heel ons hart dat ze hier goed uitkomt."

Tjeerd van der Zwan, de burgemeester van Heerenveen, en SC Heerenveen leven mee met Van Ruijven en haar familie. "Ook wij wensen Lara en de (shorttrack)familie heel veel kracht toe", laat SC Heerenveen weten.

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 2 Jul 2020 om 15:08
    heftig!
zaterdag 12 september 2020
18:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›