Bestuurlijke situatie werkt door: ''Moesten wel eens tijdelijk afscheid nemen''

0
Bestuurlijke situatie werkt door: ''Moesten wel eens tijdelijk afscheid nemen''

Martin Koopman begin in mei 2019 als commercieel manager bij SC Heerenveen. Net toen hij met zijn team op stoom begon te geraken, brak het coronavirus uit. Langzaam maar zeker wordt er meer duidelijk over de gevolgen van het virus. 

"In het verleden is er op bestuurlijk niveau veel gebeurd en dat heeft niet alleen de onderlinge relaties verstoord, maar ook geen goede bijdrage geleverd aan de relatie met supporters en sponsoren", vertelt Koopman in gesprek met Groot Heerenveen. "Hierdoor zijn we in eerste instantie druk bezig geweest met het positieve imago, wat er bij deze mooie club hoort, te herstellen. We hebben nu één visie en deze dragen wij ook onverkort uit."

De bonje in het bestuur vóór het aantreden van Koopman zorgde voor een inhaalslag die gemaakt moest worden. "In de eerste maanden na mijn aanstelling hebben we veel sponsoren gesproken en niet iedereen had een even positief gevoel bij de club. We hebben jammer genoeg wel eens tijdelijk afscheid van elkaar moeten nemen of nee moeten verkopen omdat we te veel van menig verschilden. Dat is een heel lastige situatie want dat kost simpelweg geld, maar uiteindelijk schept het wel duidelijkheid en biedt het weer andere mogelijkheden voor de lange termijn."

Coronacrisis of niet; Koopman houdt het volste vertrouwen in de toekomst van de club. "Het fijne is dat er na jaren negatief nieuws, op het veld afgelopen jaar weer een positief beeld is ontstaan bij supporters en sponsoren. Daarin hebben Johnny Jansen en alle mensen van de technische staf onder leiding van Gerry Hamstra geweldig werk geleverd. Dat werkt simpelweg door in de organisatie. De schwung zat er gelukkig weer goed in!"

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 14 maart 2020
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›