Steeds meer gebruiken een creditcard in Nederland

De naam zegt het al waarvoor het staat, een creditcard is een kaart waarmee je op rekening (credit) betalingen kan doen. Deze rekening is echter niet van de winkel waar je je producten of diensten koopt, het komt van de uitgever van de kaart. Als je in nood zit en geen geld bij de hand hebt dan kan snel geld lenen met een creditcard. In zulke situaties komen creditcards goed te pas en bieden ze de perfecte uitkomst.

Je rekeningen krijg je eind van de rekening opgestuurd en zodra je salaris op je rekening is, worden de openstaande saldo’s glad gewerkt. Een creditcard wordt namelijk gekoppeld aan je bankrekening, elke eind van de maand wordt alle voorgeschoten gelden automatisch weer verrekend met de uitgever. Indien je niet gelijk kan voldoen aan je openstaande rekeningen, dan is het handig om een kredietovereenkomst aan te gaan met de kaart uitgever.

Er zijn twee soorten creditcards waaruit je kan kiezen, een prepaid creditcard en een reguliere creditcard. De naam prepaid zegt al hoe deze kaart in elkaar zit, je maakt namelijk geld over naar de kaart die dan gebruikt voor betalingen. Op zo een manier heb je leningen en eventuele rentes voorkomen. Deze kaarten kan je gebruiken als bijvoorbeeld op reis gaat, je maakt je reisbudget over naar de kaart en neemt deze mee naar je vakantie. Op deze manier hoef je niet met veel contant geld te reizen.

De reguliere creditcard is een kaart waarbij de uitgever je voorschiet voor je uitgaven, je betaalt aan het eind van de maand. Er zijn verschillende uitgevers van creditcards, drie meest bekende, populaire en geaccepteerde zijn: Mastercard, Visacard en American Express. Deze drie uitgevers hebben verschillende typen creditkaarten die ze aanbieden. Het verschil ligt meestal in de kredietlimiet en de koersoplagen. Heel veel mensen over de gehele wereld maken gebruik van creditcards, zo ook bij Feanonline.nl.

In Nederland is het gebruik van creditcards enorm toegenomen, dit heeft ook veel te maken met de corona uitbraak. Heel veel mensen bestellen nu hun producten online en hier komt het betalen met een creditcard handig uit. Door deze pandemie en de lockdown dat het met zich meebracht, waren mensen genoodzaakt om gebruik te maken van online shoppen. De meeste webshops bieden de optie tot betalen met een creditcard aan, dit heeft gemaakt dat er flink gebruik wordt gemaakt hiervan.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
25/04
SC Heerenveen
18:45
PSV
vr
3/05
Almere City
20:00
SC Heerenveen
zo
12/05
SC Heerenveen
14:30
Vitesse
zo
19/05
Sparta Rotterdam
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
7 FC Utrecht 30 2 45
8 Go Ahead Eagles 30 5 42
9 Sparta Rotterdam 30 2 40
10 SC Heerenveen 30 -6 36
11 Fortuna Sittard 30 -18 35
12 Almere City 30 -18 33
13 PEC Zwolle 30 -18 32
Bekijk de hele stand