''Dat was zo’n awayday waaraan werkelijk álles klopte''

0
''Dat was zo’n awayday waaraan werkelijk álles klopte''

SC Heerenveen is dit seizoen op een zestiende plek geëindigd als het gaat om uitsupporters-aantallen. De Friese club werd elke uitwedstrijd door gemiddeld 280 fans gesteund. Het best bezochte uitduel was tegen FC Twente, toen er 535 uitsupporters in De Grolsch Veste aanwezig waren.

Hielke Biemond was bij elke uitwedstrijd en mag kiezen wat zijn mooiste 'Awayday' van dit seizoen was. "Dat is lastig kiezen. De daverende openingswedstrijd in Almelo (0-4) en de sensationele 2-4 overwinning bij AZ in Den Haag zijn uitstekende kanshebbers, maar toch kies ik voor onze laatste uitwedstrijd van het ingekorte seizoen: tegen FC Twente (2-3)", zegt Biemond tegen AwaydaysNL. "Dat was zo’n awayday waaraan werkelijk álles klopte, en die je hooguit eens per seizoen meemaakt."

Het feest na de wedstrijd kan Biemond zich nog goed herinneren. "Zeker tot een kwartier na afloop van de wedstrijd bleef het vak vol en sfeervol, en was er mooi over en weer gezang met een klein plukje Heerenveen-supporters op de hoofdtribune van de verder lege Grolsch Veste."

"Daarna ging het spontane feest nog een tijdlang verder in de omloop, door elkaar heen springend en hossend – dat mocht toen nog. De stewards, die normaal gesproken haastig iedereen naar de auto’s en bussen sturen, keken nu glimlachend toe", aldus Biemond.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 14 maart 2020
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›