''Dit avontuur zal altijd een speciaal plekje in ons hart behouden''

1
''Dit avontuur zal altijd een speciaal plekje in ons hart behouden''

Dave Bulthuis heeft het prima naar zijn zin bij Ulsan Hyundai, in Zuid-Korea. De voormalig speler van onder meer SC Heerenveen heeft in het Aziatisch land geen last van het coronavirus en heeft de competitie inmiddels weer hervat.

"Dit avontuur zal altijd een speciaal plekje in ons hart behouden", vertelt Bulthuis in gesprek met het Noordhollands Dagblad. In Zuid-Korea was de afgelopen periode geen lockdown vanwege het coronavirus. "Zuid-Korea is nu een van de veiligste landen ter wereld", stelt Bulthuis. "Alleen al op trainingsdagen wordt iedereen op de club twee keer getest. Alles wordt heel scherp in de gaten gehouden door de autoriteiten."

Bulthuis woont in één van de rijkste steden van Japan. "De gemiddelde salarissen in deze stad liggen relatief hoog, waardoor het leven ook behoorlijk duur is. Je moet bijvoorbeeld niet raar opkijken als je omgerekend zes euro moet betalen voor een appel uit de supermarkt. Dan plakken ze er wel zo'n mooie gouden sticker op. Dan heb je dat er nog van... haha."

Bulthuis kwam in 2018 bij SC Heerenveen, maar gaf toen aan dat hij graag nog een buitenlands avontuur wou aangaan. "Dat kwam er vervolgens al na een jaar. Een Duitse trainer die ik nog kende uit mijn periode bij Nürnberg werkt nu voor Ulsan en adviseerde de clubleiding om mij aan te trekken. Aangezien ik bij Heerenveen geen basisspeler meer was en de club wilde meewerken aan een transfer, waren we er snel uit", aldus Bulthuis. 

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 25 May 2020 om 17:56
    Bijzonder. Hij speelt in Zuid-Korea maar woont in Japan
zaterdag 14 maart 2020
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›