'Topclubs Eredivisie naderen akkoord over solidariteitsfonds'

0
'Topclubs Eredivisie naderen akkoord over solidariteitsfonds'

Ajax, AZ, Feyenoord en PSV zijn dicht bij het bereiken van een akkoord over een solidariteitsfonds. Een deel van de opbrengsten uit het Europees voetbal gaat volgend seizoen waarschijnlijk op één stapel. 

Daarmee lijken de clubs gehoor te hebben gegeven aan de roep van de regering om eerst zelf een financieel vangnet op te zetten, alvorens de hand op te houden bij Den Haag, zo meldt Valentijn Driessen van De Telegraaf.

Het geld uit het solidariteitsfonds is bedoeld voor clubs die mogelijkerwijs in financiële problemen raken door de coronacrisis. Er zijn wel voorwaarden verbonden aan dit fonds. "Het is niet de bedoeling dat clubs het geld aanwenden om schulden van voor de coronacrisis af te lossen of los te gaan op de transfermarkt", schrijft Driessen. "Wie aanspraak wil maken, moet het geld gebruiken om exploitatietekorten af te dekken."

Inmiddels heeft de helft van de Eredivisie-clubs aangekondigd dat spelers, staf en directie een deel van hun salaris gaan inleveren. "Met de aangekondigde salarisoffers, bijdrages van KNVB, UEFA en wellicht FIFA en een solidariteitsfonds opgezet door de profclubs kan Gudde aankloppen om hulp bij minister Martin van Rijn", vervolgt Driessen. 

"De KNVB-directeur wil liefst in de eerste week van juni zijn plan presenteren waarin hij schetst hoe het voetbal op te starten in de anderhalve-meter-samenleving. Daarnaast bevat het plan een financiële paragraaf, waarbij het profvoetbal niet direct om gratis geld vraagt, maar eerder denkt aan ondersteuning middels bijvoorbeeld lage rentedragende leningen."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 14 maart 2020
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›