''Je kunt die 22 spelers en degenen eromheen toch testen?''

1
''Je kunt die 22 spelers en degenen eromheen toch testen?''

Jan Terlouw was in het verleden kernfysicus, wetenschapper, D66-frontman en schrijver. Inmiddels is de 88-jarige voetballiefhebber vooral bezig met duurzaamheid om het klimaat te redden, maar Terlouw heeft ook een duidelijke mening over de hervatting van de Eredivisie.

"Vertelt u mij eens, waarom kan de competitie niet worden uitgespeeld?", begint Terlouw zijn relaas in Voetbal International. "Je kunt die 22 spelers en degenen eromheen toch testen? Gewoon testen en als spelers niet positief zijn, kunnen ze contact maken op het veld. De clubs verdienen wat en de mensen hebben in deze coronatijd wat amusement."

In Duitsland wordt alweer gevoetbald en als het aan Terlouw wordt de Eredivisie ook op 1 juni hervat. "Ja, ik denk dat het kan. En ik wil ook weleens een keer goed uitgelegd krijgen door het RIVM waarom het níét zou kunnen. Ik vind dat de regering het in deze bijzondere tijd prima doet, hoor, maar híér hebben ze te weinig aandacht voor", aldus Terlouw.

"Ze zijn te streng voor verzorgingstehuizen en voor de sport", vervolgt de oud-politicus. "Er wordt sowieso veel te weinig goed uitgelegd. Als ze dat wél zouden doen, zouden ze misschien tot de conclusie komen: Goh, mijn beslissing is misschien toch niet zo redelijk…"

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 23 May 2020 om 09:19
    Iedereen kan/mag tegenwoordig getest worden, zet iedereen rond een elftal op donderdag bij elkaar in quarantaine , test ze dan kan je vrijdag bepalen wie er wel of niet mag spelen. Zondag weer naar huis en de rest van de week thuis en op de club. Zo moeilijk is het toch niet?