De Roon: ''Een trieste gedachte dat dat zulke gevolgen heeft gehad''

1
De Roon: ''Een trieste gedachte dat dat zulke gevolgen heeft gehad''

Marten de Roon leefde voor weken in het epicentrum van de coronacrisis. De voormalig voetballer van SC Heerenveen is inmiddels alweer begonnen met trainen bij zijn Atalanta Bergamo.

De club maakte één van de beste seizoenen mee in de historie, maar vanwege de coronacrisis is het seizoen er niet mooier op geworden."De mensen hier zijn zo enorm trots op de club", vertelt De Roon in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Van de 300.000 inwoners in deze provincie zijn er 250.000 fan van Atalanta. Dat zit heel diep."

"Dat maakt het ook zo onwerkelijk dat onze wedstrijd tegen Valencia, op 19 februari in San Siro, mogelijk de verspreiding van het virus heeft versneld", weet De Roon. "Dat onze prestatie – een historische 4-1 overwinning – wellicht ook een keerzijde heeft gehad."

Het Champions League-duel tussen Atalanta en Valencia wordt gezien als een mogelijke besmettingshaard. "Niet alleen in het stadion zelf, maar ook in Bergamo en omgeving. De mensen hier kijken graag samen naar Atalanta, gaan gezellig bij elkaar op bezoek. De mensen hebben die overwinning echt met elkaar gevierd. Een gekke, trieste gedachte dat dat zulke gevolgen heeft gehad", aldus De Roon.

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 22 May 2020 om 20:18
    Inderdaad geweldivg en triest tegelijk! Het gegeven dat Lombardije een enorme opdoffer heeft gehad is met geen pen te beschrijven. Wat hoop ik van harte dat Atalanta de Championslequea wint.... voor de mensen daar en voor Maarten!
zondag 17 januari 2021
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›