Verbeek staat achter kids-idee: ''Boort een nieuwe doelgroep aan''

0
Verbeek staat achter kids-idee: ''Boort een nieuwe doelgroep aan''

Gertjan Verbeek denkt dat voetbal in de stadions voor alleen kinderen een prima idee kan zijn. De oud-trainer van SC Heerenveen erkent wel dat er dan duidelijke regels opgesteld moeten worden om misbruik van de regels te voorkomen.

"Waar trek je bijvoorbeeld de leeftijdsgrens? En weten we nou wel honderd procent zeker dat kinderen niet kunnen besmetten? En vanaf welke leeftijd zijn kinderen dan veilig? Misschien kan je werken met aangewezen basisscholen. Dan is het wellicht makkelijker hanteerbaar”, zo begint Verbeek in het Algemeen Dagblad.

Verbeek denkt dat het plan dat er nu ligt een succes kan worden. “Voor de kinderen is het natuurlijk een mooie ervaring. Je boort als club een geheel nieuwe doelgroep aan. Het zou voor mijn dochter ook leuk zijn. Die is al in veel landen naar het stadion geweest. Het lijkt erop dat ze dat heel leuk vindt.” 

"Bij Heerenveen begonnen ze in mijn tijd met een familievak. Dat was een succes. Alles beter dan een leeg stadion. Dat is niks. Dat heb ik ook een keer meegemaakt als trainer van Heracles toen we tegen NAC speelden. Ik weet nog dat ik mijn spelers in die tijd verweet dat ze te weinig coachten in het veld. Tijdens die wedstrijd bleek dat ze dat wel degelijk deden. Opeens hoorde ik alles", besluit Verbeek.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 14 maart 2020
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›