'Je weet nooit hoe het was gelopen als dat niet zo was geweest''

Sven Botman is weer terug bij Ajax nadat hij een seizoen was verhuurd aan SC Heerenveen. De verdediger blikt terug op een leerzame tijd in Friesland, maar hoopt nu zijn plek te veroveren in Amsterdam.

Botman heeft een prima seizoen achter de rug, ook al had hij daar een blessuregeval voor nodig. "Het is voor mij erg gunstig geweest dat Daniel Hoegh in het begin een blessure opliep. Je weet nooit hoe het gelopen was als dat niet zo was geweest. Dat is wel iets wat mij zeker heeft geholpen", erkent Botman in gesprek met SC Heerenveen TV.

Wat was het hoogtepunt van Botman in Friesland. "Ik moet eerlijk zeggen dat elke wedstrijd wel een hoogtepunt is geweest. Ik had nog nooit in elk stadion gevoetbald. Het is echt een genot om een wedstrijd in de Eredivisie te mogen spelen als jonge jongen. Ik heb dus heel veel hoogtepunten gehad en heel veel leermomenten."

"Ik heb mijn best gedaan om bij Heerenveen alles eruit te halen. Volgens mij is dat goed gelukt", vervolgt Botman. "Al vind ik het jammer dat we het seizoen niet hebben kunnen afmaken. Ik had op dit moment toch liever wat hoger gestaan bij Heerenveen. We zaten wel in een flow waarin we goede resultaten konden gaan boeken, maar dat zullen we nooit weten. Ik denk wel dat we als team elke wedstrijd alles eruit gehaald hebben."

Hoe ziet de toekomst eruit? "Ik sluit aan bij het eerste van Ajax. Ik ga daar nu proberen mijn plek te veroveren. Ik kom nu weer bij een team waar ik mijzelf moet gaan laten zien, net als dat toen bij SC Heerenveen zo was. Ik kom wel beter terug in ieder geval. Hopelijk weet ik mijn plek daar te bemachtigen", aldus Botman.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
25/04
SC Heerenveen
18:45
PSV
vr
3/05
Almere City
20:00
SC Heerenveen
zo
12/05
SC Heerenveen
14:30
Vitesse
zo
19/05
Sparta Rotterdam
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
7 FC Utrecht 30 2 45
8 Go Ahead Eagles 30 5 42
9 Sparta Rotterdam 30 2 40
10 SC Heerenveen 30 -6 36
11 Fortuna Sittard 30 -18 35
12 Almere City 30 -18 33
13 PEC Zwolle 30 -18 32
Bekijk de hele stand