Faik: ''Op die manier kan je jezelf een beetje fit houden''

0
Faik: ''Op die manier kan je jezelf een beetje fit houden''

Aanvoerder Hicham Faik is blij om weer terug op het trainingsveld te staan. De middenvelder mocht zich deze week, samen met zijn teamgenoten, weer melden op Sportpark Skoatterwald voor de eerste training.

"Ik denk dat iedereen er wel weer zin in had om een bal te raken", vertelt Faik in gesprek met SC Heerenveen TV. "Voor een eerste training was het goed om elkaar weer te zien. We proberen nu de spieren weer een beetje in beweging te krijgen en de bal even te voelen. Ik denk dat dat wel geslaagd is."

Hoe heeft Faik de afgelopen weken beleefd? "Heel apart. De eerste weken ben je een beetje aan het zoeken. Je zit maar thuis en je mag niet veel. Dan is het wel lekker om eindelijk weer te beginnen." Faik kon thuis zijn conditie enigszins op peil houden. "We hebben programma's gekregen van Sam (performance manager, red.) en daar moest je elke dag aan werken. Op die manier kan je jezelf een beetje fit houden."

De trainingen van SC Heerenveen worden nu iets anders ingevuld. "We kwamen binnen in groepjes van drie. Dan begin je met een beetje loopwerk. Op een gegeven moment komt het balletje erbij, dan ga je wat pass-en trapoefeningen doen. Uiteindelijk hebben we nog latjetrap gedaan. Zo gaat de training wel heel snel", aldus Faik, die aankomende dinsdag te gast is bij Radio Camataru.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

vrijdag 2 oktober 2020
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›