Kans op uitspelen Eredivisie nihil na nieuw advies van het OMT'

Dinsdagavond gaat premier Mark Rutte een persconferentie geven waarin wordt gesproken over de mogelijke versoepeling van de maatregelen met betrekking tot de verspreiding van het coronavirus.

Voor betaald voetbalclubs een belangrijk moment, omdat er hopelijk dan meer duidelijkheid komt over het uitspelen van de competities. Het OMT, Outbreak Management Team, geeft advies aan het kabinet, en daaruit blijkt dat er hoogstwaarschijnlijk een streep komt door het betaald voetbal tot 1 september. Althans, zo meldt De Telegraaf die het rapport van het OMT heeft in gezien. Dat betekent dus dat ook de start van het nieuwe seizoen in gevaar komt.

Er mag volgens het OMT wel getraind worden door topsporters die anderhalve meter afstand kunnen houden. Bij voetbal is dat bijna onmogelijk en lijkt het er dus op dat er voorlopig nog steeds niet gevoetbald kan worden in de Eredivisie en in de Keuken Kampioen Divisie.

Zie hieronder de betreffende passages uit het rapport van het OMT:

  • Het OMT schat in dat het risico voor de volksgezondheid dat gepaard gaat met het toestaan van evenementen, een reëel risico op te snelle en te brede verspreiding van het virus oplevert. Omdat het OMT niet verwacht dat dit op korte termijn verandert adviseert het OMT het verbod op evenementen voor langere tijd te verlengen.
     
  • Het OMT schat in dat het risico voor de volksgezondheid dat gepaard gaat met het onder aanvullende voorwaarden toestaan van georganiseerde buitensport voor de jeugd tot en met 18 jaar, beheersbaar is. Voor kinderen tot 12 jaar is teamsport in de buitenlucht, wat trainingen betreft, mogelijk waarbij de 1,5 meter afstand niet aangehouden hoeft te worden; tussen 12 en 18 jaar mogen jongeren eveneens trainen, maar dan met 1,5 m afstand ertussen.
     
  • Het OMT schat in dat het risico voor de volksgezondheid, dat gepaard gaat met het onder aanvullende voorwaarden toestaan van individuele sport, waarbij 1,5 meter afstand in acht wordt genomen, voor topsporters, beheersbaar is. Het OMT adviseert de koepels de voorwaarden nader uit te werken.
     
  • Het OMT schat in dat het toestaan van georganiseerde sport voor andere groepen of anders dan hierboven genoemd op dit moment een mogelijk risico vormt op te snelle en te brede verspreiding van het virus en adviseert de effecten van de voorgestelde versoepeling af te wachten alvorens maatregelen verder af te bouwen.

OMT adviseert kabinet om verbod op evenementen te verlengen: Uitspelen Eredivisie steeds meer in gedrang https://t.co/a5VCwlZDiA

— Telesport Voetbal (@televoetbal) April 21, 2020

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
25/04
SC Heerenveen
18:45
PSV
vr
3/05
Almere City
20:00
SC Heerenveen
zo
12/05
SC Heerenveen
14:30
Vitesse
zo
19/05
Sparta Rotterdam
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
7 FC Utrecht 30 2 45
8 Go Ahead Eagles 30 5 42
9 Sparta Rotterdam 30 2 40
10 SC Heerenveen 30 -6 36
11 Fortuna Sittard 30 -18 35
12 Almere City 30 -18 33
13 PEC Zwolle 30 -18 32
Bekijk de hele stand