''Voetballers moeten dan wel in volstrekte afzondering gaan leven''

0
''Voetballers moeten dan wel in volstrekte afzondering gaan leven''

Voetballen is op dit moment onmogelijk vanwege het coronavirus. Immunoloog Ger Rijkers sluit uit dat de Eredivisie afgemaakt kan worden, tenzij de spelregels grondig worden veranderd.

"Iedereen zou binnen zijn eigen zone op het veld moeten blijven, een soort menselijk tafelvoetbal", vertelt Rijkers in het Algemeen Dagblad. "Je moet dan dus denken aan een soort demonstratiesport, een vorm van tijdverdrijf, maar zeker niet iets waarmee je bestaande competities alsnog kunt afronden."

Rijkers vindt niet dat de KNVB zich moet richten op het eventuele uitspelen van de Eredivisie of Keuken Kampioen Divisie. "We moeten voorkomen dat er voor voetballers een uitzondering gemaakt gaat worden – of voor welke sport dan ook. Dat is maatschappelijk niet te rechtvaardigen. Binnen het grote geheel is voetbal niet meer dan een soms vermakelijke bijzaak."

Volgens Rijkers zou het in theorie kunnen om te voetballen, maar: "Voetballers moeten dan wel echt langere tijd in volstrekte afzondering gaan leven. Dat is veel gevraagd. Verder moet je rekening houden met een incubatieperiode van twee tot drie weken, anders weet je nog niks zeker."

Volgens Rijkers zouden we ook andersom kunnen redeneren. "Laat duidelijk zijn: dit is hypothetisch. Maar als Nederland iets verder is op het gebied van testen en groepsimmuniteit – een beladen woord – en er bij genoeg mensen antistoffen worden gevonden, zou je ervoor kunnen kiezen weer te voetballen met alleen spelers van wie vaststaat dat ze het virus niet meer kunnen verspreiden", aldus Rijkers.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 14 maart 2020
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›