''Waar maak ik mij eigenlijk druk om? Het zijn allebei Friezen''

0
''Waar maak ik mij eigenlijk druk om? Het zijn allebei Friezen''

Riemer van der Velde was van september 1983 tot en met oktober 2006 de voorzitter van SC Heerenveen. De erevoorzitter blikt in het Friesch Dagblad terug op een schitterende periode bij de Friezen.

Van der Velde geeft in het interview zijn drie hoogtepunten bij SC Heerenveen. "Als eerste de bouw van het nieuwe Abe Lenstra Stadion. Als tweede het behalen van de Champions League in 2000 met een elftal dat bijna helemaal uit de Eerste Divisie ontstaan is. En als derde, dat is denk ik wel de mooiste, de geweldige verbondenheid in al die jaren tussen de supporters, spelers, sponsoren, vrijwilligers, trainers, bestuurders, medewerkers en noem ze maar op."

Wie was volgens Van der Velde beter als speler: Abe Lenstra of Johan Cruijff? "Er zijn mensen geweest die Johan Cruijff hebben uitgeroepen tot beste speler van de twintigste eeuw. Dat zijn geen mensen die Abe Lenstra hebben zien voetballen, want mensen die dat wel hebben gedaan zeggen haast allemaal dat Abe net wat meer kon dan Johan. Zo sta ik er ook al heel lang in."

Toch heeft Van der Velde die mening iets bijgedraaid. "Op een dag las ik een boek over Cruijff dat zowel aan zijn vader- als moederkant Fries bloed in de familie zit. Toen dacht ik: "Waar maak ik mij eigenlijk druk om? Het zijn allebei Friezen." Dus Abe Lenstra de beste voetballer of Johan Cruijff de beste voetballer: "Het is mij allemaal wel best", aldus Van der Velde.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 14 maart 2020
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›