IFAB voert wijzigingen door: spelregel 'aanvallend hands' aangepast

0
IFAB voert wijzigingen door: spelregel 'aanvallend hands' aangepast

De spelregelcommissie IFAB gaat per 1 juni drie kleine regelwijzigingen doorvoeren. Zo wordt een onbewuste handsbal van een aanvallende speler alleen nog bestraft als het direct leidt tot een doelpunt of een grote kans.

Het IFAB meldt dat een doelpunt zal worden teruggefloten als de bal na de hands-situatie nog een kleine weg aflegt of als er nog een klein aantal passes wordt gegeven. Het IFAB heeft ook veranderd dat voor het komende seizoen alleen een vrije trap wordt gegeven als de handsbal tot een doelpunt of grote kans leidt.

In het huidige seizoen moet de keeper bij een strafschop met minimaal één voet op de lijn staan. Als de bal niet in het doel gaat, en de keeper houdt zich niet aan de voorwaarde van minimaal één voet op de lijn, moet de strafschop opnieuw worden genomen en krijgt de keeper geel. Vanaf volgend seizoen krijgt de keeper geen geel meer, maar een waarschuwing. Gebeurt het hem voor een tweede keer, dan krijgt hij wel geel.

Vanaf volgend seizoen wordt er ook van scheidsrechters verwacht dat zij altijd naar de zijkant gaan om een situatie op het VAR-scherm te bekijken als het door de VAR als subjectief wordt beoordeeld. Nu gaat een scheidsrechter alleen naar de kant als er volgens de VAR sprake is van een grote fout.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 14 maart 2020
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›