KNVB: 'Op 29 juli gaan vier clubs om Europees ticket strijden'

2
KNVB: 'Op 29 juli gaan vier clubs om Europees ticket strijden'

De KNVB hoopt nog altijd het huidige seizoen af te kunnen ronden. De Nederlandse voetbalbond heeft een conceptprogramma in gedachten en de bekerfinale tussen FC Utrecht en Feyenoord moet gespeeld worden op zondag 12 juli.

Manager competitiezaken Jan Bluyssen houdt natuurlijk wel een slag om de arm. "Op 21 april praat het kabinet Nederland weer bij over het eventueel verlengen van de huidige maatregelen. Dat zal een moment zijn waarop veel meer duidelijk wordt", benadrukt Bluyssen in gesprek met de NOS.

De Eredivisie moet voor augustus zijn afgerond en na een zomerstop van maximaal drie weken staat het nieuwe seizoen op het programma. Om de verloren tijd te compenseren, wordt er in de nieuwe jaargang ook tijdens Kerstmis gespeeld. "We moeten de tijd ergens vandaan halen en in de periode tussen Kerst en nieuwjaar is natuurlijk wat ruimte", geeft Bluyssen aan.

Voor de strijd om een ticket voor de voorronde van de Europa League is nog maar één dag vrij: 29 juli. Die dag moeten vier clubs in een nader te bepalen vorm gaan strijden om een ticket. "Maar alles is momenteel doordrenkt met onzekerheden. Ook deze kalenderopzet kan gewijzigd worden en beweegt mee met de ontwikkelingen rond het virus", aldus Bluyssen. "Niets staat nog vast en niets is definitief."

2 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 8 Apr 2020 om 21:21
  • Quote van 8 Apr 2020 om 17:46
   Schrap die idiote play offs. Gewoon de hoogst geklasseerde Europa in laten gaan.
  Nee man, de play offs zijn de meest vermakelijke wedstrijden van het jaar. Daar ga ik juist goed voor zitten. Voetbal is oorspronkelijk bedoeld voor entertainment :)
 • 8 Apr 2020 om 17:46
  Schrap die idiote play offs. Gewoon de hoogst geklasseerde Europa in laten gaan.
zaterdag 14 maart 2020
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›