Burgemeesters over competitiehervatting: ''Wordt een taaie klus''

0
Burgemeesters over competitiehervatting: ''Wordt een taaie klus''

Volgens de burgemeesters van de Nederlandse voetbalsteden wordt het 'heel lastig' om de voetbalcompetitie in juni weer te hervatten, zoals de KNVB graag wil. De burgervaders vrezen dat de competitiehervatting te veel politie-inzet zal vergen.

Burgemeester Paul Depla van Breda schoof gisteren namens de Nederlandse burgemeesters aan bij de videovergadering met de KNVB. "Dat het een taaie klus zal worden, is wel duidelijk", zegt Depla in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Het zou in theorie kunnen dat er per 1 juni meer evenementen worden vrijgegeven, wat weer zijn weerslag zou kunnen hebben op bijvoorbeeld politie-inzet. Los daarvan zit je met mogelijke samenscholing, met horeca wellicht."

Depla vreest ook voor het competitieprogramma, dat in korte tijd afgewerkt moet worden. "Daardoor zijn er niet veel uitwijkmogelijkheden. Aan al dat soort haken en ogen ontkomen we niet, maar de KNVB zal eerst met een plan moeten komen. Pas dan kunnen wij het als gemeente goed beoordelen", aldus de burgemeester van Breda, die de ontwikkelingen afwacht.

"Uiteindelijk maken gemeentes hun eigen afweging, maar voorlopig zijn wij als gemeentebestuurders nog niet aan zet. Het RIVM en het kabinet zijn leidend in de vraag of er überhaupt nog gevoetbald mag worden, zoals de KNVB ook duidelijk aangeeft", meent Depla. "Feit is dat het nog veel huiswerk zal vragen. Eerst voor de KNVB en de clubs zelf, daarna voor ons als gemeentes. Eenvoudig wordt het, zoals dat in tal van sectoren geldt, zeker niet."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 14 maart 2020
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›