Woerts gepikeerd: ''Lachwekkend, dan maak je jezelf belachelijk''

2
Woerts gepikeerd: ''Lachwekkend, dan maak je jezelf belachelijk''

Sportmarketeer Chris Woerts hoopt dat de Europese inkomsten in Nederland eerlijker verdeeld worden over de betaald voetbalclubs. Johan Derksen suggereerde dat koploper Ajax vijf procent zou moeten afstaan, maar dat is volgens Woerts veel te weinig. 

"Dat is lachwekkend", zegt Woerts bij Veronica Inside. "Dan maak je jezelf belachelijk. Feyenoord heeft ook gezegd tijdens het overleg: wij willen overal aan meewerken, maar dan moet er wel een goede basis zijn van solidariteit. Feyenoord krijgt nu de zwartepiet toegespeeld, maar zij hebben maar één belang: het overeind houden van de bedrijfstak."

Woerts vindt dat de KNVB het huidige seizoen per direct moet beëindigen. Hij heeft een plan geschreven, waarin Ajax als nummer één een ticket voor de Champions League krijgt, maar daarmee een aanzienlijk hoger bedrag vergoedt aan de andere clubs. Woerts stelt dat Ajax veertig procent van de veertig miljoen euro af moet staan. "Het gaat erom dat als je solidair wilt zijn met elkaar, dan moet je delen", vervolgt hij.

De UEFA dreigde met Europese uitsluiting wanneer competities zelf de stekker eruit trekken. Woerts neemt het dreigement niet serieus. "Dat is een beetje een losse flodder van de UEFA, want daar gaan ze niet over. Het RIVM en de regering hebben gezegd: alle activiteiten in Nederland zijn gestopt tot 1 juni. En onze competitie stopt op 24 mei. Dus wij houden ons keurig aan de richtlijnen van het RIVM en de overheid", besluit hij.

2 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 7 Apr 2020 om 16:48
    Ach, Woerts is zelf lachwekkend. Hij doet alsof hij overal verstand van heeft, maar simpele oplossingen zijn in dit geheel gewoon niet zomaar gevonden. We weten niet hoe lang dit nog gaat duren - laten we eerst maar eens rustig het einde van de maand afwachten.
  • 7 Apr 2020 om 16:22
    40% afstaan is ridicuul. Krijgen ze 24 miljoen kado die neuzen terwijl AZ op evenveel punten staat met 2 directe overwinningen op 020!! En die k-club heeft al zo achterlijk veel poen door het leegroven van andermans jeugdopleidingen.
zaterdag 14 maart 2020
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›