'FIFA legt laatste hand aan plan salarisverlaging spelers'

1
'FIFA legt laatste hand aan plan salarisverlaging spelers'

De FIFA werkt momenteel aan richtlijnen voor de salarisverlaging van profvoetballers, weet persbureau Reuters. Dankzij de coronacrisis kijkt de wereldvoetbalbond momenteel naar crisisoplossingen. 

In Engeland zorgt het plan voor loonsverlaging voor problemen. De FIFA vermoedt enorme financiële verliezen in de Premier League. Uit het document van Reuters valt op te maken dat de FIFA een plan heeft waarin mogelijke oplossingen aangedragen worden. Daarmee moeten ook verschillen tussen competities weggewerkt worden.

De bond wil dat spelers rekening houden met de financiële situatie van club. Deze dient in acht genomen te worden bij een eventuele salarisverlaging. De richtlijnen moeten nog goedgekeurd worden door de zogeheten FIFA-raad. Ook zouden de transferperiodes aangepast worden en blijven de spelers bij hun huidige clubs, mocht het seizoen nog hervat worden.

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 5 Apr 2020 om 17:57
    lijkt mij een lastig verhaal te worden om dat te handhaven in Nederland , je zit nl met die buiten de EU regels in Nederland waardoor er een minimum salaris geld voor dergelijke spelers .Mocht de Fifa bijvoorbeeld hieronder gaan zitten ik noem een los bedrag gebaseerd op het gemiddelde salaris in de eredivisie van 290 000 euro per jaar dan zou het wel eens erg lastig kunnen worden voor bepaalde clubs spelers te halen van buiten de EU als ze bijvoorbeeld het gemiddelde salaris nemen van een club .Dan kunnen de clubs onder de top 3 nooit meer spelers van buiten de EU halen. Want die zitten dan ver boven hun gemiddelde salaris met een dergelijke speler.
zaterdag 14 maart 2020
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›