Derksen reëel: ''Denk dat we deze competitie kunnen vergeten''

Vanwege het coronavirus kan er voorlopig nog (lang) niet gevoetbald worden, maar woensdag kwam naar buiten dat zowel de UEFA als de KNVB het seizoen tóch graag willen afmaken. Johan Derksen verwacht echter niet dat de Eredivisie nog verder gaat. 

"Als je realist bent en je wacht op 1 juni... Dan moeten de spelers nog trainen, dus dan kan je pas op 1 juli nog gaan spelen. Als ze het al vrijgeven", vertelt Derksen voor de camera van Veronica Inside. "Dan zit je met zoveel problemen, met contracten die afgelopen zijn en spelers die naar een andere club willen. Dan is het zo onrustig. Ik denk dat het niet realistisch is dat het uitgespeeld kan worden."

Volgens Derksen kan de competitie moeiteloos gestopt worden. "Er is maar één groot probleem. Wie gaat er naar de Champions League, Ajax of AZ? Want dat gaat het om het grote geld. Ik denk dat beide heel graag naar de Champions League willen. Je kunt niet zeggen: Die gaat en die niet. Ajax heeft een beter doelsaldo, maar AZ heeft twee keer van Ajax gewonnen", aldus de journalist.

Derksen ziet een beslissende finale tussen Ajax en AZ ook niet zitten. "Dat is ook onrealistisch. Dat is een heel moeilijk probleem. Of je zegt: Ajax gaat naar de Champions League en de inkomsten worden verdeeld tussen Ajax en AZ. Dat ze allebei vijftig procent opstrijken. AZ is nu in staat om ook het grote geld van de Champions te innen. Dat kun je die club niet zo maar ontzeggen."

Het amateurvoetbal is al stopgezet en dat vindt Derksen 'niet onverstandig'. "Bij het profvoetbal staan er hele grote financiële bedragen op het spel, dus ze moeten daar even genuanceerder zijn in de beslissing", beseft hij. "Ik denk dat we deze competitie kunnen vergeten, want ik kan me niet voorstellen dat Mark Rutte op 1 juni zegt: Ga jullie gang maar, lang leve de lol", besluit Derksen. 

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
30/03
RKC Waalwijk
20:00
SC Heerenveen
wo
3/04
SC Heerenveen
21:00
FC Twente
zo
7/04
SC Heerenveen
20:00
FC Utrecht
zo
14/04
Heracles Almelo
12:15
SC Heerenveen
do
25/04
SC Heerenveen
18:45
PSV
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
8 FC Utrecht 26 -2 36
9 Fortuna Sittard 26 -11 34
10 Sparta Rotterdam 26 -5 31
11 SC Heerenveen 26 -7 31
12 Almere City 26 -17 30
13 PEC Zwolle 26 -13 28
14 Heracles Almelo 26 -25 26
Bekijk de hele stand