Hanssen eerlijk: ''Was verrast toen Heerenveen Espejord haalde''

0
Hanssen eerlijk: ''Was verrast toen Heerenveen Espejord haalde''

Dat SC Heerenveen afgelopen winter in de zoektocht naar een nieuwe spits uitkwam bij Runar Espejord, zorgde bij oud-Heerenvener André Hanssen toch voor wat verbazing. De 40-jarige Noor zag dat Espejord de afgelopen jaren regelmatig geblesseerd was.

"Espejord komt net als mij uit Tromsø, dus hij komt bij mij uit de buurt. Toen mij daar naar gevraagd werd, heb ik gezegd dat Heerenveen een talentenfabriek is. Ik denk wel dat hij een goede kans heeft om daar door te breken. Maar hij moet wel z'n kansen pakken en er alles aan doen om dat te bereiken", vertelt Hanssen bij Radio Camataru, de podcast van FeanOnline.

De voormalige middenvelder van SC Heerenveen (2004-2009) heeft niet echt een goed beeld van zijn landgenoot. "De laatste jaren heeft hij veel last van blessures gehad, dus ik hoop wel dat hij blessurevrij blijft. Of hij bij SC Heerenveen past? Ik was wel een beetje verrast toen Heerenveen hem haalde, moet ik eerlijk zijn. We gaan kijken hoe het gaat lopen, zeker omdat hij zoveel blessures heeft gehad."

Tegelijkertijd is Hanssen wel het ultieme voorbeeld van dat je niet vaak hoeft te scoren, om populair te worden bij de achterban. "Als zijn timing goed heeft, kan het alsnog goed komen. Maar natuurlijk hoop ik dat hij daar succes heeft en een belangrijke spits wordt voor Heerenveen. Maar ik heb te weinig van hem gezien om er echt iets over te zeggen."

Op de vraag of er wellicht ander Noors talent rondloopt voor Heerenveen, moet Hanssen een antwoord schuldig blijven. "Er loopt wel genoeg talent, maar de concurrentie is groot. Een groot talent van Bodø/Glimt is laatst naar AZ gegaan, Hakon Evjen. Ook Svensson en Midtsjø lopen daar al rond. Maar Heerenveen heeft volgens mij nog steeds wel een goed overzicht van de Noorse competitie."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 14 maart 2020
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›