Verbeek: ''Anders kom je misschien in een juridisch gevecht terecht''

0
Verbeek: ''Anders kom je misschien in een juridisch gevecht terecht''

Gertjan Verbeek ontvangt op dit moment geen salaris meer van zijn werkgever Adelaide United vanwege het coronavirus. De trainer van de Australische club denkt eraan om juridische stappen te ondernemen.

"We hebben gisteren (31 maart, red.) gehoord dat de betalingen stoppen", legt Verbeek uit in gesprek met VTBL. "Spelers en staf krijgen van 1 tot 22 april geen salaris meer. Tot die datum ligt de competitie hier stil. Daarna willen ze verder kijken. Niet alle Australische voetbalclubs doen dit, maar een paar wel, waaronder Adelaide."

Verbeek denkt niet dat dit wettelijk gezien mag. "Ik zet er ook mijn vraagtekens bij. We kregen een brief van Adelaide waarin we 'per direct zijn ontheven van onze voetbaltaken'. Maar spelers en staf zijn elke dag nog bezig. Als de competitie na 22 april weer opgestart wordt, moet namelijk wel iedereen fit en voorbereid zijn. We kunnen moeilijk ineens ongetraind op het veld verschijnen. Dat is natuurlijk onverantwoord."

Verbeek en zijn team hebben een brief gestuurd naar het bestuur. "We zijn het niet eens met deze gang van zaken. De club kan wel zeggen: 'je doet nu veel minder dan normaal'. Maar het tegenovergestelde is juist waar. Voor alle spelers individueel schema's maken, die ze per dag moeten afwerken, is veel meer werk dan een groepstraining leiden."

"Wij hopen in gesprek te kunnen blijven met de club. Anders kom je misschien in een juridisch gevecht terecht", aldus Verbeek.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

vrijdag 2 oktober 2020
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›