Voorzitter UEFA: ''We hebben een plan A, B en zelfs een plan C''

0
Voorzitter UEFA: ''We hebben een plan A, B en zelfs een plan C''

De Europese voetbalcompetities liggen stil en de vraag is of die nog afgemaakt worden. Door het verschuiven van het EK is er in ieder geval wel de mogelijkheid om ze af te maken, waar de UEFA ook op hoopt.

"Het meest belangrijke is de gezondheid van de mensen en uit deze crisis komen. Natuurlijk, het onderbreken van het voetbal symboliseert dat Europa en de wereld stilstaan", aldus Aleksandr Ceferin in gesprek met La Repubblica.

"We weten niet wanneer deze pandemie ten einde komt, maar we hebben een plan A, B en zelfs een plan C. We hebben contact met de bonden en de clubs en er is een werkgroep", vervolgt de voorzitter van UEFA. "We moeten wachten, net als alle andere sectoren."

"We zouden halverwege mei, juni of zelfs eind juni weer kunnen starten. Als dat niet lukt is het seizoen waarschijnlijk verloren", legt hij uit. "Er ligt ook een voorstel om dit seizoen aan het begin van volgend seizoen af te maken. Het nieuwe seizoen zou dan iets later moeten beginnen. We zullen zien wat de beste oplossing voor de verschillende competities is."

Ook spelen zonder publiek zou een mogelijkheid zijn. "Het is lastig voor te stellen dat alles zonder publiek wordt gespeeld, maar we weten nu nog niet eens of we door kunnen gaan, met of zonder toeschouwers", aldus de Sloveen. "Als er geen andere alternatieven zijn is het beter om de competities te beëindigen. Ik kan me niet voorstellen dat de Europese finales achter gesloten deuren worden afgewerkt."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 14 maart 2020
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›