''Voetbal telt allemaal even niet, er zijn opeens veel grotere dingen''

1
''Voetbal telt allemaal even niet, er zijn opeens veel grotere dingen''

Willem van Hanegem stoort zich mateloos aan het gedrag van veel Nederlanders. De voormalig international ziet dat veel mensen zich weinig lijken aan te trekken van het coronavirus.

De oud-voetballer woont dicht bij het strand en daar was het afgelopen weekend verschrikkelijk druk, terwijl opgeroepen wordt om zoveel mogelijk thuis te blijven en niet in grote groepen samen te komen. ''Ik overdrijf niet, ze dronken gezellig samen koffie. Het was gewoon vakantie. Die enorme bakfietsen waar de kinderen in zitten, stonden overal geparkeerd. Ik kon mijn ogen bijna niet geloven'', vertelt hij in het Algemeen Dagblad.

Volgens experts moet het ergste nog komen en daar maakt Van Hanegem zich zorgen over. ''Als we lezen wat er in Spanje en Italië gebeurt, weten we hoe dat er uit zal zien. En in Nederland klitten we in het weekeinde gezellig samen. Weet je hoeveel mensen er bij de viskraam stonden? Pal naast elkaar. Dat moet dit weekeinde anders'', verzucht hij.

Het gaat de analist aan het hart. ''Het EK is uitgesteld, nu kan Memphis Depay meedoen jongens. Hoe kom je erbij om dat te zeggen op televisie? Dat je op deze momenten nog denkt dat deze ellende Oranje niet slecht uitkomt. Iedereen weet dat ik gek ben op voetballen. Maar ik werd zondag wakker en ik heb geen moment gedacht aan Feyenoord - Ajax. Het telt gewoon allemaal even niet, er zijn opeens veel grotere dingen.''

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 28 Mar 2020 om 09:10
    Willem, wat ben ik het hartgrondig met je eens ! Heb ook nog nooit zoiets mee gemaakt .En dan maar zeggen dat de mensen elkaar "per ongeluk" tegenkwamen op het strand! Wat een dombo's. ...dit zegt álles over de NL mentaliteit, instelling, discipline... om je kapot te schamen! Er liggen honderden mensen voor hun leven te vechten in de ziekenhuizen, ...en men gaat (masaal) een visje kopen bij de viskar. En Rutte maar roepen dat de mensen verstandig moeten zijn en "alsjeblieft " zelf verstandig moeten zijn en thuis blijven...vergeet het...er moet een volledig verbod! komen anders blijft men " vakantie vieren".Heb het in Oostenrijk aan den lijve meegemaakt..volledig álles op slot, alleen zo krijg je die rotziekte onder controle...dat kwartje wil hier in NL maar niet vallen!
zaterdag 14 maart 2020
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›