PSV wil Nederlandse clubs financieel steunen: ''Is bespreekbaar''

1
PSV wil Nederlandse clubs financieel steunen: ''Is bespreekbaar''

De Duitse topclubs Bayern München, Borussia Dortmund, RB Leipzig en Bayer Leverkusen schonken gezamenlijk twintig miljoen euro voor clubs uit Bundesliga en Tweede Bundesliga. PSV-directeur Toon Gerbrands stelt tegenover Omroep Brabant voor om dat ook in Nederland te doen.

"De Nederlandse clubs hebben momenteel dagelijks overleg met elkaar en de KNVB. Er is sprake van een wij-gevoel. Als er binnen dat gremium iets vergelijkbaars ontstaat, dan is dat natuurlijk bespreekbaar. De bedrijfstak is gebaat bij continuïteit. Maar alles wel in de juiste proporties natuurlijk. Wij werken met totaal andere budgetten dan die clubs in Duitsland", zegt Gerbrands.

De directeur denkt niet dat twintig miljoen een haalbaar bedrag is. "Het is een prachtig initiatief, een mooi voorbeeld van solidariteit. Het gros van het bedrag is afkomstig uit de opbrengsten uit de Champions League. We weten allemaal dat er grote bedragen te verdienen zijn en de clubs die deze actie ondernemen behoren qua begroting tot de top", besluit Gerbrands.

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 27 Mar 2020 om 13:27
    Zou een prima zaak zijn, hulde !
zaterdag 14 maart 2020
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›