'FIFA legt laatste hand aan plan salarisverlaging spelers' KNVB laat supporters meebeslissen in cruciaal corona-overleg De Haan ziet vooruitgang: ''Er wordt anders gedacht en dat is goed'' 'Botman en Halilovic mogen blijven, exit voor Van Hau en Odgaard' Dubbel gevoel bij Jansen: ''Die beslissingen moeten anderen maken''

Roozemond: ''Wij zitten er wat anders in dan de meeste andere club''

0
Roozemond: ''Wij zitten er wat anders in dan de meeste andere club''

Het coronavirus zorgt ervoor dat er op dit moment niet gevoetbald kan worden in de Eredivisie. Ook voor SC Heerenveen gaat dit uiteindelijk gevolgen hebben. De Friezen nemen in ieder geval de nodige maatregelen.

"We hebben onmiddellijk actie ondernomen en maatregelen getroffen toen het virus in Nederland opdook", zo meldt algemeen directeur Cees Roozemond op de officiële clubsite. "Daarbij vonden we het belangrijk duidelijkheid te scheppen en een soort van lockdown ingesteld: het stadion is meteen op slot gegaan. We wilden geen enkel risico nemen."

"Op een uitzondering na werken alle personeelsleden thuis. Dat werkt overigens prima. Er wordt nogal eens gebeld of geskypet. Zo is ook dit artikel tot stand gekomen." De KNVB laat weten voor de Eredivisie rekening te houden met drie verschillende scenario's. Hoe kijkt sc Heerenveen naar die scenario's? "Wij zitten er wat anders in dan de meeste andere clubs. Wij staan op dit moment op een plek in de middenmoot."

"Wij zijn niet een club die meespeelt om het kampioenschap of strijdt tegen degradatie en in deze onzekere periode graag duidelijkheid wil. Ik kan me goed voorstellen dat clubs onderin en bovenin graag willen weten waar ze aantoe zijn. Wat wij heel belangrijk vinden is dat het besluit collectief en in saamhorigheid wordt genomen", aldus Roozemond.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 14 maart 2020
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›