'FIFA legt laatste hand aan plan salarisverlaging spelers' KNVB laat supporters meebeslissen in cruciaal corona-overleg De Haan ziet vooruitgang: ''Er wordt anders gedacht en dat is goed'' 'Botman en Halilovic mogen blijven, exit voor Van Hau en Odgaard' Dubbel gevoel bij Jansen: ''Die beslissingen moeten anderen maken''

'FIFA wil spelerscontracten verlengen en transferwindow aanpassen'

0
'FIFA wil spelerscontracten verlengen en transferwindow aanpassen'

De FIFA wil dat alle huidige aflopende contracten in de voetbalwereld verlengd moeten worden tot het einde van de competitie. Daarnaast onderzoeken ze of de transferperiode aangepast kan worden, zo meldt persbureau Reuters.

De transferperiode loopt in de meeste competities tot eind augustus. De FIFA en de UEFA noemen 30 juni als uiterlijke speeldatum, omdat dan veel spelerscontracten aflopen. Met het voorstel van de wereldvoetbalbond zouden de contracten automatisch verlengd worden, om zo de binnenlandse competities op een gewone manier te kunnen afronden.

Het gevolg is wel dat het nieuwe seizoen mogelijk later moet gaan beginnen. Door de deadline van de transferperiode uit te stellen, wil de FIFA clubs meer ruimte geven om zich voor te bereiden op het seizoen 2020-2021. De voorstellen van de FIFA worden donderdagmiddag besproken.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 14 maart 2020
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›