'FIFA legt laatste hand aan plan salarisverlaging spelers' KNVB laat supporters meebeslissen in cruciaal corona-overleg De Haan ziet vooruitgang: ''Er wordt anders gedacht en dat is goed'' 'Botman en Halilovic mogen blijven, exit voor Van Hau en Odgaard' Dubbel gevoel bij Jansen: ''Die beslissingen moeten anderen maken''

AD: ''Steeds meer geluiden om het huidige seizoen te stoppen''

0
AD: ''Steeds meer geluiden om het huidige seizoen te stoppen''

Vanwege het coronavirus kan er voorlopig nog (lang) niet gevoetbald worden en Sjoerd Mossou beseft dat er daardoor veel vraagtekens zijn. De verslaggever van het Algemeen Dagblad verwacht dat er op korte termijn ook nog geen duidelijkheid komt. 

"Tot 6 april blijft alles vermoedelijk onzeker", schrijft hij in het Algemeen Dagblad. "Als het RIVM dan besluit om alle sportcomplexen dicht te houden tot 1 juni of nog later, wordt het afmaken van de competitie vrijwel onmogelijk", voorspelt Mossou.

"Om de spelers fit te krijgen, heb je volgens experts nog zeker drie of vier weken nodig om te trainen", vervolgt hij. "Dat zou betekenen dat je al moet doorschuiven naar juli en augustus om te kunnen spelen. In de voetbalwereld klinken steeds nadrukkelijker geluiden dat het beter is om het huidige seizoen maar te stoppen", verklapt Mossou. 

"Tegelijk is dat makkelijker gezegd dan gedaan: veel clubs missen dan acuut een enorme berg inkomsten, aan kaartverkoop, horeca en mogelijk sponsor- en tv-inkomsten", legt hij uit. "Banen komen op de tocht te staan. Nog los van de sportieve gevolgen als promoties, degradaties en Europese plaatsingen onder druk komen te staan."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 14 maart 2020
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›