'FIFA legt laatste hand aan plan salarisverlaging spelers' KNVB laat supporters meebeslissen in cruciaal corona-overleg De Haan ziet vooruitgang: ''Er wordt anders gedacht en dat is goed'' 'Botman en Halilovic mogen blijven, exit voor Van Hau en Odgaard' Dubbel gevoel bij Jansen: ''Die beslissingen moeten anderen maken''

Voorzitter VVCS: ''Het seizoen moet ongeldig worden verklaard''

2
Voorzitter VVCS: ''Het seizoen moet ongeldig worden verklaard''

Vanwege het coronavirus kan er voorlopig nog (lang) niet gevoetbald worden en daardoor is het de vraag de Eredivisie afgemaakt kan worden. Volgens Evgeniy Levchenko, voorzitter van spelersvakbond VVCS, is het direct stopzetten van de competitie de beste optie. 

"Waarom moet je de gezondheid van spelers riskeren, onnodig risico nemen en mensen onder druk zetten? Het is vreemd dat het steeds gaat over uitspelen, terwijl je absoluut niet weet hoe de situatie over een paar maanden is", legt hij uit in gesprek met de NOS. "China heeft met een totale lockdown maanden keihard gewerkt om het coronavirus uit te bannen, wij zijn pas drie of vier weken onderweg."

"Ik zie uitspelen niet zo snel gebeuren. Maar goed, dat is een aanname, speculeren", vervolgt Levchenko, die van mening is dat Ajax geen recht heeft op de landstitel. "Ik vind dat het seizoen ongeldig moet worden verklaard. Hoe je dan de Europese tickets gaat verdelen? Misschien op basis van vorig seizoen? Dat is sneu voor AZ en Willem II, maar het kan niet anders", besluit de voormalig profvoetballer.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 26 Mar 2020 om 16:21
  • Quote van 26 Mar 2020 om 16:12
   Jammer voor Cambuur ook....
  Absoluut
 • 26 Mar 2020 om 16:12
  Jammer voor Cambuur ook....
zaterdag 14 maart 2020
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›