''Voor SC Heerenveen betekent deze situatie een ramp"

0
''Voor SC Heerenveen betekent deze situatie een ramp"

Het coronavirus houdt op dit moment de gemoederen flink bezig in de voetballerij. Het is nog steeds onduidelijk of en wanneer er weer gevoetbald gaat worden. Ook voor SC Heerenveen kan dit gevolgen gaan hebben, aangezien de inkomsten nu nihil zijn.

"Doordat de inkomstenstromen langzaam opdrogen, zal volgens deskundigen de transfermarkt instorten", zo schrijft Marco Timmer in Voetbal International. "Clubs hebben minder geld te besteden voor het aantrekken van nieuwe spelers en transfersommen zullen dalen."

"Even dicht bij huis: voor bijvoorbeeld FC Groningen en SC Heerenveen, die structureel met het verkopen van spelers de exploitatietekorten van enkele miljoenen euro's moeten dichten, betekent deze situatie een ramp", schrijft Timmer, die voorspelt dat veel clubs last zullen gaan hebben van deze langdurige crisis.

"Dat zelfs kapitaalkrachtige grootmachten als FC Barcelona en Bayern München hun sterren vragen salaris in te leveren, zegt direct heel veel over de status van kleinere clubs met aanzienlijk minder financieel vet op de botten. De nood wordt erg hoog als de bal niet snel weer gaat rollen", aldus Timmer.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 14 maart 2020
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›