''Geopperd om seizoen te beslissen met alternatieve play-offs''

3
''Geopperd om seizoen te beslissen met alternatieve play-offs''

Vanwege het coronavirus is het nog maar de vraag of er dit seizoen überhaupt gevoetbald gaat worden in Nederland en daardoor zijn er nog drie scenario's mogelijk. De meest voor de hand liggende is dat er een streep door het huidige seizoen gaat.

Volgens het Algemeen Dagblad is er echter ook nog een andere optie. "In het tweede scenario wordt de huidige koploper Ajax formeel kampioen, en worden de overige Europese plekken verdeeld op basis van de huidige stand. Complicatie: Ajax, AZ, Feyenoord en FC Utrecht hebben een wedstrijd minder gespeeld dan de rest", schrijven Sjoerd Mossou en Maarten Wijffels op de website. 

"Bovendien kun je discussiëren of je een gelijke eindstand dan op basis van doelsaldo bepaalt, ofwel op basis van onderling resultaat", vervolgt duo. "Dat laatste zou weer betekenen dat AZ kampioen wordt. En hoe ga je om met de Keuken Kampioen Divisie en de bijbehorende promotie- en degradatieplaatsen? Kun je clubs als Cambuur of De Graafschap zomaar hun promotiekansen afnemen, ten faveure van bijvoorbeeld hekkensluiter RKC, met alle financiële gevolgen van dien?"

"Een mogelijkheid kan daarbij ook zijn om de eredivisie komend seizoen met twintig clubs te spelen, maar er zijn meer varianten mogelijk", leggen Mossou en Wijffels uit. "In de vergaderingen van de laatste dagen is ook geopperd om het seizoen te beslissen met alternatieve play-offs. Bijvoorbeeld een dubbele finale om de landstitel, een toernooi om de overige Europese plekken, en uitgebreidere promotie/degradatie play-offs", besluit de verslaggevers. 

3 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 25 Mar 2020 om 10:48
    dit seizoen nietig verklaren. komend seizoen geen europees voetbal in club verband. er zijn altijd winnaars en verliezers. iedereen heeft weer gelijke kansen. gezondheid is belangrijker dan geld, wat dat dan ook mag kosten.
  • 25 Mar 2020 om 07:48
    De stand na 17 speelrondes pakken. Dan heeft iedereen 1x tegen elkaar gespeeld. Lijkt me het meest fair naar alle clubs. Kijk ik naar Heerenveen, hebben we in de eerste wedstrijden na de winterstop AZ, Feyenoord en Ajax gehad...
  • 24 Mar 2020 om 22:48
    Gewoon helemaal niet meer voetballen. Alles wordt gestopt of uitgeteld maar de KNVB meent dat ze belangrijker zijn dan wie dan ook. Wat is de oproep van Koeman en Wiegman waard.
zaterdag 14 maart 2020
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›