Vermeulen: ''Eindstand van vorig seizoen nemen kan oplossing zijn''

5
Vermeulen: ''Eindstand van vorig seizoen nemen kan oplossing zijn''

Arno Vermeulen verwacht niet dat er dit seizoen nog gevoetbald wordt in Nederland, nadat gisteren bekend werd dat alle evenementen tot 1 juni verboden zijn. Op de vraag wat er met de eindstand moet gebeuren, heeft ook de NOS-commentator echter geen antwoord.

"Het seizoen is afgelopen, tenzij er nog een uitzondering voor het voetbal wordt gemaakt", stelt Vermeulen op het digitale thuis van zijn werkgever. "Op basis van de huidige stand, met nog negen speelronden te gaan, kun je nu geen kampioen aanwijzen, vind ik. Een oplossing kan zijn om de eindstand van vorig seizoen te nemen."

Ajax is de huidige koploper, maar voert de ranglijst enkel aan op doelsaldo. Ook nummer twee AZ heeft 56 punten. "Dat ligt moreel gevoelig ten opzichte van AZ, dat dit seizoen nota bene twee keer van Ajax won", vervolgt hij.

Volgens Vermeulen is het schrappen van de huidige competitie de meest eerlijke oplossing. "De KNVB heeft een verschrikkelijk dilemma. Er is op dit gebied geen jurisprudentie, dus wat is de beste oplossing?", aldus Vermeulen.

5 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 25 Mar 2020 om 17:10
  • Quote van 24 Mar 2020 om 12:12
   Deze jaargang schrappen en voor Europese tickets met eindstand van vorig seizoen werken, lijkt mij het eerlijkst.
  dan hebben die clubs voordeel. Beter is huidig seizoen nietig verklaren. Komend seizoen geen Europees voetbal voor clubteams. Heeft iedereen weer gelijke kansen. Jammer of mooi voor clubs die nu boven-of onderaan staan. Mocht het komende seizoen later beginnen, kun je mid-weeks gaan ballen op de dagen waar anders europees voetbal zou plaatsvinden. Gezondheid gaat voor kapitaal.
 • 24 Mar 2020 om 14:59
  Ik keek alleen wel uit naar de Friese derby volgend jaar. Verder maakt het me niks uit. Europees voetbal hadden denk ik toch niet gehaald.
 • 24 Mar 2020 om 12:54
  Misschien kunnen we ook wel niet aan de volgende competitie beginnen. Niemand weet hoe lang dit gaat duren. Wat mij betreft wordt de competitie gewoon afgemaakt wanneer er weer gevoetbald kan worden..wanneer dat dan ook is. Vervolgens is er misschien te weinig tijd voor de volgende competitie, maar die kan je dan starten met vooraf bepaalde andere opzet. Het is flink klote allemaal dit, hopelijk wordt er snel iets gevonden waardoor we dit snel achter ons kunnen laten
 • 24 Mar 2020 om 12:12
  Deze jaargang schrappen en voor Europese tickets met eindstand van vorig seizoen werken, lijkt mij het eerlijkst.
 • 24 Mar 2020 om 11:19
  Stand na 17 wedstrijden is het eerlijkst. Dan heeft iedereen een keer tegen elkaar gespeeld. Degradatie/Promotie komt dit jaar te vervallen.

  Heerenveen is 7e geworden. Gefeliciteerd dan maar allen! En niet zeuren om compensatie. Deze situatie is al waardeloos genoeg.
zaterdag 14 maart 2020
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›