Botman: ''Ik heb er nu nog steeds geen woorden voor eigenlijk''

0
Botman: ''Ik heb er nu nog steeds geen woorden voor eigenlijk''

SC Heerenveen won afgelopen weekend met 2-3 op bij FC Twente. In de Grolsch Veste veroorzaakte Sven Botman een penalty door Peet Bijen een licht duwtje te geven. De penalty schoot FC Twente raak en dat maakte de wedstrijd nog spannend.

"Ik schrok er zelf van dat Bijen viel", begint Botman tegen het Friesch Dagblad. "Ik had twee handen op zijn rug, maar heb geen duw en ook geen duwende beweging gemaakt. Waarschijnlijk voelde hij mijn handen en ging-ie snel liggen. Hij laat zich vallen en de scheidsrechter is daarna zo gek om er een penalty voor te geven. Ik vind het erg zwaar bestraft en ik heb er nu nog steeds geen woorden voor eigenlijk."

Botman merkte na de 2-3 dat het Twente-publiek weer achter hun ploeg ging staan. "Het publiek ging er achter staan en dan weet je dat Twente gaat stormen. Zij gingen daarna vol op de aanval spelen. Toen begon ik ‘m heel even te knijpen. Dan denk je wel van: het zal ons toch niet gebeuren?"

Botman is opgelucht dat Heerenveen de drie punten mee kon nemen naar Friesland. "Na die tweede treffer was er nog best lang te spelen. Het zou heel zuur zijn geweest als we hier, na een 0-3 voorsprong, gelijk hadden gespeeld. Ik ben heel opgelucht. We hebben het veel te spannend gemaakt in de slotfase, maar pakken eindelijk weer eens drie punten", besluit Botman.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!