'Twintig jaar geleden had Halilovic een geweldige carrière gehad''

Hoewel Alen Halilovic afgelopen weekend tegen ADO Den Haag op perfecte wijze zijn sublieme techniek liet zien, blijven de twijfels over de toekomst van het voormalig toptalent nog altijd bestaan. Cristian Willaert denkt dat Halilovic in de verkeerde tijd is geboren.

"Het was een waanzinnige goal. Er waren mensen die het niet zo bijzonder vonden, maar kijk hem nog eens terug...", begint Willaert, die afgelopen zaterdag er bij was in het Abe Lenstra Stadion, in de podcast van FC Afkicken. "Er wordt gezegd dat zijn linkerbeen niet goed wordt verdedigd, maar in de lijn van zijn linkerbeen en de linkerpaal staat gewoon een verdediger en ook best dichtbij."

"Hij staat bijna in stilstand, dus ik kan me voorstellen dat die verdediger (Aaron Meijers, red.) dan geen tackle wil plaatsen. Dan kan hij misschien een penalty versieren, dus dan wacht je af wat hij gaat doen... En dan schiet hij die bal gewoon hard, uit stand, helemaal perfect in de linkerbovenhoek. Het is zo'n verschrikkelijk mooie goal", vervolgt Willaert lovend.

Ondertussen heeft de verslaggever ook wel wat medelijden met Halilovic. "Het is natuurlijk een beetje triest. Dit is een jongen die vijftien à twintig jaar geleden een geweldige carrière had gehad. Maar het voetbal is geëvolueerd van 'kun je heel goed voetballen en ben je toevallig ook een beetje atletisch' naar 'ben je wel een atleet en kun je heel goed voetballen, dan wordt je echt een hele grote.'"

"Het is een randvoorwaarde geworden in plaats van een extra. Daarom zie je ook vaak dat spelers als Albert Rusnak, Alen Halilovic en Bersant Celina van grote buitenlandse clubs verhuurd worden aan Eredivisieclubs. Het zijn allemaal jongens van 1,70 en die fysiek wat minder dan dat wat er gevraagd wordt in de grote competities. Hier kunnen ze schitteren", aldus Willaert.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
30/03
RKC Waalwijk
20:00
SC Heerenveen
wo
3/04
SC Heerenveen
21:00
FC Twente
zo
7/04
SC Heerenveen
20:00
FC Utrecht
zo
14/04
Heracles Almelo
12:15
SC Heerenveen
do
25/04
SC Heerenveen
18:45
PSV
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
8 FC Utrecht 26 -2 36
9 Fortuna Sittard 26 -11 34
10 Sparta Rotterdam 26 -5 31
11 SC Heerenveen 26 -7 31
12 Almere City 26 -17 30
13 PEC Zwolle 26 -13 28
14 Heracles Almelo 26 -25 26
Bekijk de hele stand