VIDEO | Samenvatting: Jong SC Heerenveen wint in extremis van PEC

Jong SC Heerenveen heeft de topper met Jong PEC Zwolle maandagmiddag nipt met 2-3 gewonnen. Dankzij deze overwinning stijgt Jong SC Heerenveen naar de eerste plaats in de kampioenspoule.

Voor Jong SC Heerenveen opende Maloku al snel de wedstrijd met een doelpunt. In de 7e minuut bracht hij de 0-1 op het scorebord in Zwolle. Met deze tussenstand gingen de twee gelijkopgaande ploegen ook rusten. In de tweede helft draaide de rollen helaas al snel om. In de 49e minuut wist invaller Chardi Landu de gelijkmaker op het bord te zetten met een fraaie goal.

Vijf minuten daarna was het alweer raak voor PEC Zwolle, want voormalig Heerenveen-spits Reza Ghoochannejhad stond op de juiste plek om de 2-1 binnen te schieten. Toch was dat nog niet het laatste doelpunt van de wedstrijd, want in de 76e minuut kreeg Heerenveen zelfs een penalty. Zo'n kans laat Rein Smit niet voorbijgaan, en hij scoorde ook de gelijkmaker en de 2-2 tussenstand op het bord.

Het duel leek een gelijkspel te worden, maar daar had Jordy Bruijn andere ideeen over. In de 92e minuut raakt PEC Zwolle de paal, maar in de counter weet Bruijn de 2-3 binnen te schieten, zodat Heerenveen in extremis alsnog weet te winnen, en nu zelfs de koploper is in de kampioenspoule.

Opstelling Jong SC Heerenveen: Doornbusch; Woudenberg, Adney (75' Kusi), De Bruijn, Van Hau; Akujobi, Maloku (75' Driouech), Bruijn; M. Westra (75' S. Westra), Smit, Van der Heide.