Pleidooi voor Halilovic: ''Hij ziet het en kan een goal maken''

1
Pleidooi voor Halilovic: ''Hij ziet het en kan een goal maken''

Met zijn goede invalbeurt en prachtige treffer tegen ADO Den Haag heeft Alen Halilovic maar weer eens bewezen over wat voor techniek hij beschikt. De Kroaat wordt vooral gebruikt als invaller, maar zou hij niet beter vanaf de aftrap moeten starten?

Die vraag zal deze week nog vaak worden gesteld in aanloop naar het komende uitduel met FC Twente. Clubwatcher Anne Roel van der Meer voelt er wel iets voor. "Het gevaar is dat je na zo'n schitterende goal dat je wat opportunistisch wordt en zegt dat hij in de basis moet. Maar hij is wel een speler die brille heeft en klasse op momenten", begint de sportjournalist bij KOKO Radio.

"Halilovic ziet het en hij kan een goal maken. Ik zou het doen", vervolgt Van der Meer, doelend op een eventuele basisplaats voor de 23-jarige huurling van AC Milan. "Hij is natuurlijk naar Heerenveen gekomen om veel te spelen op zijn favoriete tien-positie. Tot nu toe komt hij er eigenlijk niet aan te pas omdat Jansen dingen bij hem ziet die hem niet bevallen."

De journalist van de Leeuwarder Courant weet dat Jansen vindt dat Halilovic het niet moet hebben van zijn verdedigende arbeid en daarmee het middenveld uit balans kan brengen. "Maar je kunt je afvragen of je in een wedstrijd zoals tegen ADO echt behoefte hebt aan een speler zoals Kongolo? Kun je dan niet beter kiezen voor iemand die iets kan creëren of beter nog: iets kan afdwingen?"

Volgens Van der Meer kan Jansen na acht competitiewedstrijden zonder zege ook niet simpelweg vasthouden aan zijn basiself. "Ik zou Halilovic inzetten als valse spits of Jordy Bruijn, dat kan ook. Die heeft dat tegen Feyenoord in in de beker tegen Willem II ook gedaan. Maar ik zou het eens met Halilovic proberen. Waarom ook niet op dit moment? Je moet iets."

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 27 Feb 2020 om 10:18
    Mijn zegen heeft hij...allang!
woensdag 27 januari 2021
21:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›