'FIFA legt laatste hand aan plan salarisverlaging spelers' KNVB laat supporters meebeslissen in cruciaal corona-overleg De Haan ziet vooruitgang: ''Er wordt anders gedacht en dat is goed'' 'Botman en Halilovic mogen blijven, exit voor Van Hau en Odgaard' Dubbel gevoel bij Jansen: ''Die beslissingen moeten anderen maken''

Veerman kritisch over vooroordelen: ''Dat slaat nergens op''

4
Veerman kritisch over vooroordelen: ''Dat slaat nergens op''

Joey Veerman is één van de smaakmakers van SC Heerenveen dit seizoen. De 21-jarige Volendammer speelde dit seizoen al 23 wedstrijden en scoorde daarin drie keer en gaf vier assists. Veerman heeft nooit getwijfeld aan zijn eigen kunnen.

"Ik heb er nooit aan getwijfeld of ik de stap naar de Eredivisie kon maken. Er was altijd al interesse vanuit andere clubs", begint Veerman in magazine FeanFan. "Er zijn ook vaak vooroordelen over mensen uit Volendam. Dat we niet zonder onze familie kunnen en dan meestal met heimwee weer vertrekken. Dat slaat nergens op. Ik ben altijd blij om weer naar huis te gaan, maar ik kan mij hier ook prima redden."

Veerman kon zich makkelijk settelen in Friesland. "Ik heb geen moeite gehad om hier te wennen, dat had ik niet verwacht. Het scheelt dat ik veel praat, dus ik heb mezelf het team binnen gepraat. Filip Bednarek en Andries Noppert hebben mij in het begin goed geholpen. Sven Botman en Mitchell van Bergen zijn even oud als mij, dus de klik met hun was er ook snel."

Het Volendamse talent wil een goede tweede seizoenshelft draaien en heeft nog wel een paar wensen. "Ik wil zoveel mogelijk wedstrijden spelen, en met SC Heerenveen wil ik de play-offs halen. Met de stappen daarna ben ik nog niet bezig. Ik laat het op me afkomen. Net zoals SC Heerenveen onverwachts op mijn pad kwam", besluit Veerman.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 20 Feb 2020 om 17:50
  • Quote van 20 Feb 2020 om 17:43
   Heeft in de zomer, tot begin september, bij FC Volendam en SC Heerenveen conditie op peil gehouden en meegetraind.
  Van Heerenveen stond me iets bij, maar van zijn proefperiode van Volendam niet. Vandaar de link.

  Dank je.
 • 20 Feb 2020 om 17:43
  • Quote van 20 Feb 2020 om 15:59
   Andries Noppert? Heeft die hier weer even meegetraind aan het begin van het seizoen?
  Heeft in de zomer, tot begin september, bij FC Volendam en SC Heerenveen conditie op peil gehouden en meegetraind.
 • 20 Feb 2020 om 15:59
  Andries Noppert? Heeft die hier weer even meegetraind aan het begin van het seizoen?
 • 20 Feb 2020 om 13:50
  Ik hoop zo dat hamstra de opvolger van Botman ook bij Volendam weg haalt, echt een goede centrale verdediger hebben zij.
zaterdag 14 maart 2020
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›