''Waarschijnlijk zal het contract van Bednarek verlengd worden'' KIJKTIP | FOX Sports zendt bekerfinale van 2009 vanavond opnieuw uit Venema erkent: ''Heel vaak gaat het nog over dat ene doelpunt'' Eredivisie moet buitenlandse competities volgen met speelagenda Ex-Heerenvener: ''Ik ben wel een beetje in shock dat we nog spelen''

Samaras: ''Besef wat dat betekent en wees niet negatief''

4
Samaras: ''Besef wat dat betekent en wees niet negatief''

Georgios Samaras beëindigde anderhalf jaar geleden zijn lange voetbalcarrière. De aanvaller maakte 28 doelpunten en gaf 8 assists in 102 wedstrijden voor de Friezen. Samaras heeft goede herinneringen aan zijn eerste profclub.

Het begon voor de Griek allemaal op 16-jarige leeftijd in Heerenveen, toen hij overkwam vanuit Griekenland. "Het niveau in Griekenland was niet goed. Ik wilde op een hoger niveau voetbal spelen. Tijdens mijn proefperiode van tien dagen zag SC Heerenveen mijn potentie", vertelt Samaras in FeanFan Magazine. "Mijn vader en ik vonden het interessant wat ze me te bieden hadden."

"Ik werd bij SC Heerenveen direct betrokken bij het eerste team, maar vooral het hoge niveau van de voetbalacademie speelde een belangrijke rol. Zo'n eerste club in het buitenland blijft je altijd bij. Ik heb veel herinneringen aan SC Heerenveen, maar wat ik me het meest herinner was hoe moeilijk het was om in de eerste drie maanden aan te passen aan het eten, de taal en het weer."

Samaras heeft nog een boodschap voor de trouwe SC Heerenveen-supporters. "Wat ze altijd zeggen is waar: de fans zijn de twaalfde speler van het team. Besef wat dat betekent en wees niet negatief. Steun het team altijd, in goede en in slechte tijden", aldus Samaras.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 20 Feb 2020 om 16:16
  Georgios!!! Held. Jammer dat ie na Huntelaar snel ook vertrok. Had hem graag nog een half jaartje langer gezien. En inderdaad, die tegen Grunn... vanaf de achterlijn en dan door de benen van Roorda.
 • 20 Feb 2020 om 14:25
  Wijze woorden van Samaras
 • 20 Feb 2020 om 13:09
  Oh man, die eigenlijk onmogelijke goal bijna vanaf de achterlijn tegen Grunn..
  Mooie tijden :)

  https://www.youtube.com/watch?v=heEOchu1u4Q
 • 20 Feb 2020 om 12:37
  Sa ist mar krek