''Waarschijnlijk zal het contract van Bednarek verlengd worden'' KIJKTIP | FOX Sports zendt bekerfinale van 2009 vanavond opnieuw uit Venema erkent: ''Heel vaak gaat het nog over dat ene doelpunt'' Eredivisie moet buitenlandse competities volgen met speelagenda Ex-Heerenvener: ''Ik ben wel een beetje in shock dat we nog spelen''

''Prima als SC Heerenveen ergens in het linkerrijtje eindigt''

1
''Prima als SC Heerenveen ergens in het linkerrijtje eindigt''

SC Heerenveen staat op dit moment op de tiende plaats in de Eredivisie, met weinig perspectief op een plekje in de play-offs voor Europees voetbal. De 71-jarige Rimmer Osinga komt elke thuiswedstrijd met de fiets vanuit Gauw, maar geniet altijd in zijn Abe Lenstra Stadion.

Ondanks de mindere resultaten heeft Osinga er vertrouwen in dat SC Heerenveen als club op de goede weg is. "Ik kan weer genieten van ons spel. Ik wil mooi voetbal zien. Als we ergens in het linkerrijtje eindigen is het prima, kampioen worden we toch niet", vertelt Osinga op de clubwebsite. "Er staat een leuk elftal met een paar attractieve spelers. Zo'n jongen als Ejuke geniet ik van. Als hij aan de bal komt, gebeurt er wat."

Of het nu stormt of niet, Rimmer komt elk thuisduel van SC Heerenveen op de fiets. De Gauwster moet er dan wel 50 kilometer voor fietsen, maar dat heeft ook zo zijn voordelen. Hij hoeft niet lang te zoeken voor een parkeerplek. "Dan zoek ik buiten het stadion een plekje voor de fiets en eet en drink ik wat. Geen snack hoor, ik neem boterhammen en fruit mee, voor in de pauze droge worst en ik koop Rivella. Goed eten en drinken is belangrijk. Ik ben zo'n zes uur op pad, het lichaam heeft benzine nodig."

Aan een elektrische fiets moet Osinga niet denken. "Volgens mij blijf je er gezond bij. In de buitenlucht zijn is heerlijk. Vooral zomers is het een lust om te fietsen, kom ik helemaal tot rust. Ik geniet enorm van de natuur", aldus Osinga.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 20 Feb 2020 om 16:29
    Mooi man, petje af!
zaterdag 14 maart 2020
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›