''Waarschijnlijk zal het contract van Bednarek verlengd worden'' KIJKTIP | FOX Sports zendt bekerfinale van 2009 vanavond opnieuw uit Venema erkent: ''Heel vaak gaat het nog over dat ene doelpunt'' Eredivisie moet buitenlandse competities volgen met speelagenda Ex-Heerenvener: ''Ik ben wel een beetje in shock dat we nog spelen''

Derksen vol onbegrip: ''Als Jans zich een beetje had verdiept....''

0
Derksen vol onbegrip: ''Als Jans zich een beetje had verdiept....''

Ron Jans is opgestapt als trainer van FC Cincinnati. Jans stond onder vuur wegens racistisch taalgebruik. Hij zou namelijk het 'n-woord' gebruikt hebben. Analist Johan Derksen vindt het geen slimme actie van de oud-trainer van SC Heerenveen.

"Als Ron Jans zich een beetje beter had verdiept in de Amerikaanse historie", begint Derksen bij Veronica Inside. "Het n-woord is het ergste woord wat je kunt uitspreken in Amerika. Het is een hele intelligente man en ook absoluut geen racist. Ron is een en al fatsoenlijkheid."

Derksen weet dat je het n-woord niet kan gebruiken als blanke man in Amerika. "Als een blanke man het n-woord uitspreekt, is dat het ergste wat hij kan doen. Dan heeft hij ook nog de pech dat er een rancuneus ventje zit in de kleedkamer die het aan de voetbalbond doorgeeft."

Derksen zag het vertrek van Jans maandagavond al aankomen. "Maar hij heeft wel echt een serieus probleem, want in Amerika weegt dit heel zwaar, aangezien sponsoren de club gaan pushen om niet met Ron verder te gaan. Ik kijk er in ieder geval niet van op als ze uit elkaar gaan", besluit Derksen.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 14 maart 2020
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›