''Veerman is eigenlijk een Ajacied, hij legt de ballen panklaar''

3
''Veerman is eigenlijk een Ajacied, hij legt de ballen panklaar''

SC Heerenveen verloor met 4-2 van Vitesse en dat was volledig terecht. Zo constateerde Johan Derksen. De journalist was allesbehalve gecharmeerd van de Friezen. Derksen genoot echter wel van Joey Veerman.

"Heerenveen speelde héél erg slecht, maar Joey Veerman speelt zijn eigen wedstrijd. Hij is eigenlijk een Ajacied. Hij legt de ballen panklaar neer, doet altijd iets goeds. Er zit altijd een gedachte achter. Ik denk dat Veerman bij Ajax zomaar meedraait", zegt Derksen maandagavond bij Veronica Inside.

René van der Gijp ziet een gelijkenis tussen Carel Eiting en Veerman. "Ik denk dat Veerman en Eiting niet zoveel uit elkaar ligt. Het is maar net wie er binnen nu en twee jaar de grootste stap kan maken. Marko Vejinovic van Vitesse naar Feyenoord was eigenlijk hetzelfde. Die redt het dan net niet. De ene redt het wel en de andere niet."

Derksen vindt hem bijvoorbeeld ook een versterking voor het AZ-middenveld. "Ik zag het middenveld van AZ. Dat is dan Teun Koopmeiners, Jordy Clasie en dat ventje van Ajax dat gekomen is (Dani de Wit, red.). Dat is gewoon een heel zwak middenveld. Dan is deze jongen gewoon een uitblinker", zegt Derksen.

3 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 18 Feb 2020 om 10:40
    Veerman is helemaal niet "eigenlijk een ajacied". Sommigen zullen dit als een compliment zien. Ik niet. Veerman is gewoon een goede Heerenveen speler.
  • 18 Feb 2020 om 09:41
    Veerman is een pareltje. Dat is ook een van de weinige positieve punten op dit moment.
  • 18 Feb 2020 om 00:43
    Mee eens. Jongen voetbalt al zo makkelijk en dat in zijn eerste seizoen op dit niveau.Tactisch misschien wel de sterkste speler die we hebben. 10x beter en belangrijker dan Faik. En dan lees je hier nog dat mensen zeggen dat ie veel ballen verspilt. Ja dat is het risico van het vak. Maar het spel inzicht wat hij heeft.. ziet het misschien het spelletje nog wel beter dan JJ.
zaterdag 14 maart 2020
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›