Espejord gefrustreerd: ''Geloof me: ik ben er elke dag mee bezig''

0
Espejord gefrustreerd: ''Geloof me: ik ben er elke dag mee bezig''

SC Heerenveen verloor afgelopen zondag met 4-2 bij Vitesse. Nieuwkomer Runar Espejord moest het weer doen met een invalbeurt, aangezien de spits nog steeds niet volledig fit is om in de basis te starten.

Espejord arriveerde begin januari in Friesland, maar een maand later is hij nog steeds niet wedstrijdfit. "Ik heb het vaker gehad als ik na een blessure terug moest komen", vertelt Espejord tegen het Friesch Dagblad. "Je wilt, zeker als nieuweling, iets laten zien. Het is frustrerend dat dat nu niet kan. Maar tegelijkertijd helpt het niet om gefrustreerd te zijn. Ik moet gewoon doorgaan en het langzaam opbouwen."

Espejord wil met deze oude blessure niets forceren. "Dan zou de kans bestaan dat ik mijn lichaam verniel." Wanneer is Espejord dan wel helemaal fit? "Geloof me: ik ben er de hele dag mee bezig."

Concurrent Jens Odgaard zit niet in zijn beste vorm, en veel Heerenveen-fans zien dan ook graag Espejord in de basis beginnen. De Noor ziet hem worstelen, maar is er niet verbaasd over. "De spitspositie is een van de moeilijkste posities op het veld. Je bent afhankelijk van je medespelers: zij moeten je in stelling brengen. Soms gebeurt dat niet, ook al doe je niets anders dan rennen, rennen en nog eens rennen. Het is het leven van een spits. Daar moet je niet moeilijk over doen."

De spits kijkt uit naar zijn eerste doelpunt in het shirt van SC Heerenveen. "Ik heb nog niet veel gespeeld, maar al wel mijn kansen gehad. Ik geloof ook echt dat het voetbal in Nederland bij mij past", besluit Espejord.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 14 maart 2020
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›