'FIFA legt laatste hand aan plan salarisverlaging spelers' KNVB laat supporters meebeslissen in cruciaal corona-overleg De Haan ziet vooruitgang: ''Er wordt anders gedacht en dat is goed'' 'Botman en Halilovic mogen blijven, exit voor Van Hau en Odgaard' Dubbel gevoel bij Jansen: ''Die beslissingen moeten anderen maken''

''Wisten niet of dat voor Vitesse gold of voor SC Heerenveen''

0
''Wisten niet of dat voor Vitesse gold of voor SC Heerenveen''

SC Heerenveen wist afgelopen zondag niet te winnen van Vitesse. De ploeg van Johnny Jansen ging met 4-2 onderuit. Vitesse-trainer Edward Sturing stoorde zich, ondanks de overwinning, enorm aan de VAR.

"Ineens gaat die scheidsrechter naar de kant", vertelt Sturing tegen De Gelderlander. "Op het stadionscherm zie je dat een strafschopsituatie wordt bekeken. Maar wij wisten niet of dat voor Vitesse gold of voor Heerenveen", vervolgt Sturing.

"Wij spraken de vierde man aan, de arbiter langs de lijn. Die wist ook nergens van. Dat is hartstikke storend. Wij kregen ineens een penalty. Natuurlijk zijn wij dan blij. Maar er is erg lang oponthoud. En later krijg je ook nog zeven minuten extra tijd."

Vitesse wist toch de overwinning te pakken. Sturing weet hoe belangrijk die is. "Wij hadden deze zege heel hard nodig. De VAR heeft alle goals beoordeeld en toegekend. Dan zijn ze ook echt geldig. Maar de hele toestand er omheen, zorgt wel voor onnodig veel spanning", besluit Sturing.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!