Faik: ''Je kunt voetballen wat je wilt, maar je moet wel scoren''

0
Faik: ''Je kunt voetballen wat je wilt, maar je moet wel scoren''

Bij Feyenoord overleed donderdag Carlo de Leeuw en SC Heerenveen heeft zo'n zelfde periode meegemaakt. Hachim Faik erkent dat ze het heel erg goed herkennen hoe het voelt.

"Wij hebben het natuurlijk meegemaakt met Chris (de Wagt, red.)", begint Faik in gesprek met FOX Sports. "Wij weten hoe het werkt en hoe het voelt. Maar in de wedstrijd zet je dat opzij en wil je naar de halve finale."

De aanvoerder van de Friezen had in de wedstrijd veel vertrouwen in een goed resultaat. "Wij hebben een aantal grote kansen gekregen. Maar als je die niet maakt, wordt het heel lastig. Voor de winter waren alle kansen een goal en hielden we vaak de nul. Nu zie je dat we heel veel goals tegen krijgen en dat we lastig scoren. Dan kun je voetballen wat je wilt, maar je moet wel scoren."

Faik ziet dat ze veel tegendoelpunten krijgen uit standaardsituaties. "Ja, ik merk dat we dat steeds meer tegen krijgen. Het moet geen dingetje worden bij ons", vervolgt Faik. "We moeten rustig blijven voor de goal, maar het was net niet. Dat is niet goed genoeg. We wilden dolgraag naar de halve finale."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 6 december 2020
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›