Dost getuigt in strafzaak: ''Ze begonnen gelijk te schoppen''

0
Dost getuigt in strafzaak: ''Ze begonnen gelijk te schoppen''

Oud-spits Bas Dost heeft in de strafzaak tegen Sporting-hooligans zijn verhaal gedaan. De boomlange centrumspits heeft nog lang last gehad van de aanval.

In 2018 was Dost een van de slachtoffers van een aanval van hooligans op het trainingskamp van Sporting Portugal. "Ik stond in de gang naar de kleedkamer. Ik zag dat tegen de spelers werd gezegd dat ze naar binnen moesten. Ik begreep niet waarom. Toen ging er een deur open en kwam er een grote man met een masker binnen. En daarna kwamen er meer. Ze ramden op de deur, ik was alleen in de gang met deze mannen. Ik was bang", vertelt Dost tegenover Voetbal International

Helaas ontkwam de spits niet aan klappen. "Ik viel direct op de grond en hij begon te schoppen, samen met een ander persoon. Ik denk dat ik een paar seconden weg was. Er was veel bloed. Ik weet nog dat ik zei, misschien wat egoïstisch: "Laat me niet alleen." Ik ging naar een kamer waar ze me hebben behandeld. Ze hebben het hechten van mijn hoofdwond goed gedaan, maar ik heb nog steeds een litteken."

Dost heeft nog steeds last van de aanval. "Het was verschrikkelijk. Ik durfde niet eens meer naar de supermarkt te gaan. Ik kan zeggen dat ik nu niet meer bang ben. Ik heb gesproken met een psycholoog in Lissabon, maar het was goed om Portugal te verlaten", besluit de oud-Heerenveen spits die in 73 wedstrijden 52 doelpunten maakte en 10 assists gaf.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 6 december 2020
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›