Vormdip Botman: ''Kun je dat los zien van de transferperikelen?''

Sven Botman was voor de winterstop de meest geloofde speler van SC Heerenveen. Negentien jaar pas maar zo sterk en bepalend voor de stabiliteit van de defensie van de Friezen. De afgelopen weken is de Ajax-huurling echter steeds vaker de schlemiel.

Clubwatcher Sander de Vries vraagt zich inmiddels ook af wat er aan de hand is met Botman. "Hij was in de eerste seizoenshelft zo goed, steady en solide. Hij is eigenlijk een beetje nu de verpersoonlijking van hoe Heerenveen het de tweede seizoenshelft voetbalt", begint De Vries bij KOKO Radio, de nieuwe podcast van de Leeuwarder Courant en Sport Noord.

"Vorige week hadden we het na AZ over die gekke omhaal die hij deed in het strafschopgebied, nu heeft hij weer een eigen goal. Oké, daar zat een beetje pech bij en een factor ongeluk, maar hij is er elke keer wel weer bij", vervolgt De Vries. "Het is wel bizar dat het ineens zo gaat. De vraag is of je het los kunt zien van de transferperikelen in de winterstop."

Leeuwarder Courant-collega Anne Roel van der Meer heeft daarbij zijn twijfels: "Dat is ontzettend moeilijk om te zeggen. Het zal ongetwijfeld iets met je doen als een Premier League-club als Norwich City komt. Maar het is inmiddels februari en hij speelt hier nog een half jaar." Journalist Gerard Bos neemt het vervolgens op voor Botman: "Vergeten we ook niet dat het hele jonge gasten zijn?"

Van der Meer haakt daar op in: "Hij is negentien jaar en hij heeft een half jaar echt top gepresteerd." Bos: "In een goed draaiend elftal en dan draai je lekker mee. Als het dan even tegen zit, dan zijn dat niet de mannen die opstaan en de ploeg bij de hand kunnen nemen." Van der Meer verwacht desondanks dat Botman zijn 'mojo' op termijn wel weer zal terugvinden.

"Kenmerkend voor jonge spelers is dat ze goede en mindere fases afwisselen. Straks zal hij ongetwijfeld weer een goede fase hebben. Dat heeft hij nu even niet, maar dat geldt niet alleen voor hem", besluit Van der Meer.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
25/04
SC Heerenveen
18:45
PSV
vr
3/05
Almere City
20:00
SC Heerenveen
zo
12/05
SC Heerenveen
14:30
Vitesse
zo
19/05
Sparta Rotterdam
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
7 FC Utrecht 30 2 45
8 Go Ahead Eagles 30 5 42
9 Sparta Rotterdam 30 2 40
10 SC Heerenveen 30 -6 36
11 Fortuna Sittard 30 -18 35
12 Almere City 30 -18 33
13 PEC Zwolle 30 -18 32
Bekijk de hele stand