VIDEO | Heerenveen verliest in rampzalig slecht duel van Fortuna

Het is SC Heerenveen vanmiddag niet gelukt om van Fortuna Sittard te winnen. De Friezen kwamen in Limburg niet verder dan één doelpunt waar het Fortuna lukte er twee te maken. Ook aan kansen hield het niet over voor de Friezen.

Al vroeg in de wedstrijd was het wel Heerenveen dat op voorsprong kwam. Al in de zesde minuut wist Mitchell van Bergen de knappe 0-1 te maken. De Friezen leken op rozen te zitten. Al in de vijfde minuut zette Fortuna de Friezen terug op aarde. Felix Passlack maakte de gelijkmaker voor de ploeg uit Zuid-Limburg, met die stand werd er dan ook gerust.

Gedurende de hele wedstrijd is het de Friezen amper gelukt om op doel te schieten. Ook in de tweede helft zag het er niet best uit. In de 74ste minuut werd het nog erger voor de uitploeg. Sven Botman maakte een eigen doelpunt waardoor de degradatiekandidaat de leiding wist te pakken.

De Friezen zetten hierna de achtervolging in, maar deze verliep alles behalve soepel. Nog vlak voor tijd maakte Diemers er bijna 3-1 van voor Fortuna. Een paar minuten later had Espejord de gelijkmaker op zijn schoen liggen, maar hij miste. De Friezen zijn hierdoor onderuit gegaan met 2-1.

Opstelling SC Heerenveen: Bednarek; Van Rhijn, Dresevic, Botman, Floranus; Kongolo (72' Bruijn), Faik (81' Halilovic), Veerman; Van Bergen, Odgaard (72' Espejord), Ejuke.